Mevsim Geçişine Dikkat!

Mevsim Geçişine Dikkat!

Bugünlerde değişkenlik gösteren havalar gribal enfeksiyonlara davetiye çıkarıyor. ülke genelinde yaşanan mevsimsel girip vakası vatandaşı tedirgin ediyor. uzmanlar hastalıklardan korunmak için özellikle el temizliği ve girip aşısının önemli olduğunu söylüyor. vatandaş ise daha çok doğal beslenmekten yana.

İnsan Vücudunu ve sağlığını etkileyen en önemli nedenlerden biride sıcak-soğuk değişimleri yani mevsim geçişi… Sonbahar ve kış aylarında vücudun direnci düşünce gribal enfeksiyonlarda beraberinde geliyor.

Hastane acilleri bu günlerde gribal enfeksiyon, nezle ve solunum yolu hastalarıyla dolup taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Cengiz Duygulu, mevsimsel rahatsızlıkların pik yaptığı bir dönemde olunduğumuzu söyledi.

Yalancı bahara aldanan vatandaş hastalıklara daha kolay yakalanabiliyor. Grip sanılan vakaların yüzde 50’si solunum virüsleri ve alerjik vakalar…

Grip salgınının halk arasında çeşitli söylentilere sebep olması vatandaşı tedirgin ediyor. Duygulu, bu yıl ki virüsten korkulmaması gerektiğini olağan bir grip sezonu yaşandığını ifade etti.

Vatandaş hastalığa yakalanmamak için daha çok doğal beslenmeyi ve spor yapmayı tercih ediyor. Grip aşısı çok tercih edilmiyor.

Duygulu, bu süreci rahat atlatabilmek için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Grip aşısı ve el temizliği şart…


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.