Mhp Rize Salarha - Muradiye ve Kendirli Belediye Başkan Adayları Hakkında Açıklama

Mhp Rize Salarha - Muradiye ve Kendirli Belediye Başkan Adayları Hakkında Açıklama

SALARHA, MURADİYE VE KENDİRLİ BELDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI SÜRECİNE DAİR BASIN AÇIKLAMASI. AYRINTILAR CAYTVHABER.COM'DA

Rize Mhp Rize İl başkanlığından yapılan açıklama şöyle ; 

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanlığı olarak Rize’nin her bir seçim bölgesinde aday belirleme süreci titizlikle yürütülmüştür.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda Cumhur İttifakı ortağımız Adalet ve Kalkınma Partisi ile ortak seçime girme kararı alınan Rize merkez ve Güneysu haricinde kalan 16 seçim bölgesinin hepsinde MHP olarak kendi adaylarımız ile seçimlere girme kararı alınmış, iş bu seçim bölgelerinde partimize birçok aday adaylığı başvurusunda bulunulmuştur. Partimizden belediye başkan aday adayı olmak isteyen kişiler; müracaatlarını 15 Aralık 2023 Cuma gününe kadar Genel Merkezimize yapmışlardır.
Aday adaylarımız arasında en uygun adayı belirleyebilmek için her bir seçim bölgesinde vatandaşlarımız ve teşkilatımız ile istişareler yapılmış, nihayetinde Genel Merkezimizin de takdirleriyle 14 Şubat 2024 Çarşamba günü belediye başkan adaylarımız kamuoyuna ilan edilmiştir.

Akabinde belediye başkan adaylarımız kendi seçim bölgelerinde çalışmalara başlamış, ilçe teşkilatlarımız ise belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclisi adaylarımızın gerekli başvuru evraklarını ilçe seçim kurullarına teslim etmek amacıyla derlemeye başlamıştır. Zira Yüksek Seçim Kurulu, ilan ettiği seçim takviminde siyasi partilerin adaylar için gerekli başvuru evraklarını 20 Şubat 2024 Salı gününe kadar ilçe seçim kurullarına teslim edilmesini zorunlu kılmıştır.
Seçimlere girdiğimiz her bir seçim bölgesinde YSK’nın açıkladığı seçim takvimine uygun olarak adaylarımızın gerekli evrakları ilçe seçim kurullarına teslim edilmiş, düzenlenen alındı belgeleri tarafımıza imza karşılığında verilmiştir.
Milliyetçi Hareket Partisi Rize Merkez İlçe Başkanlığımız da diğer tüm ilçe başkanlıklarımız gibi Rize Belediye Meclis Üyesi ve İl Genel Meclis Üyesi adaylarımızın gerekli evraklarının yanında kendisine bağlı bulunan Salarha, Muradiye ve Kendirli seçim bölgeleri için de belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adaylarının evraklarını 19 Şubat 2024 Pazartesi günü ilçe seçin kuruluna teslim etmiştir.
Teslim edilen başvuru evraklarının içerisinde bulunan ve Rize Merkez İlçe Seçim Kurulu’na hitaben yazılan üst yazıda Salarha, Muradiye ve Kendirli seçim bölgelerinin her birinde ayrı ayrı olmak üzere belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi adaylarına ilişkin başvuru evraklarının dosya ekinde olduğu bildirilmiştir. İlçe Seçim Kurulu yetkilileri tarafından verdiğimiz başvuru evrakları incelenmiş ve inceleme neticesinde “İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeliğine başka aday bildirmeyeceğiz” açıklamasının yer aldığı alındı belgesi imza karşılığında tarafımıza teslim edilmiştir.
Lakin parti yetkilimiz tarafından İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilen Salarha, Muradiye ve Kendirli seçim bölgelerine ilişkin başvuru dosyalarında eksik evrakların olduğu hem parti yetkilimiz hem de İlçe Seçim Kurulu yetkileri tarafından fark edilmemiştir.
İlçe Seçim Kurulu tarafından parti yetkilimize başvuru tarihimiz olan 19 Şubat 2024 Pazartesi günü teslim anında bildirim yapılarak eksikliklerin YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre 22 Şubat 2024 Perşembe gününe kadar tamamlanması gerektiği belirtilmesi gerekirken İlçe Seçim Kurulu tarafından yazılı veya sözlü olarak tarafımıza hiçbir bildirim yapılmamıştır.
Merkez İlçe Başkanlığımız tarafından başvuru evraklarında eksiklik olduğu haricen öğrenilmesi üzerine zaman kaybetmeksizin ivedi bir şekilde evraklar 23 Şubat 2024 Cuma günü mesai saatler içerisinde İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmiştir. Fakat İlçe Seçim Kurulu, başvuru evraklarımızdaki eksiklikler tarafımızca ikmal edilmesine rağmen geçici aday listesinde adaylarımızı ilan etmemiştir.
Bu durum üzerine İlçe Seçim Kurulu yetkilileri ile yaptığımız görüşmede, başvuru evraklarında ve aday listelerinde eksikliklerin olması halinde bu eksiklikleri tespit ve eksikliklerin giderilmesi gerektiği yönündeki bildirimi yapma görevinin kendilerine ait olduğu, başvuru tarihimiz olan 19 Şubat 2024 Pazartesi günü ve daha sonraki günlerde tarafımıza eksikliğe dair bir bildirim yapılmadığı ifade edilmiştir. Bu sebeple tarafımızca eksik evrakların süresi içerisinde ikmal edildiğinin kabul edilmesi gerektiği bildirilmiş ve bu yönde de seçim kuruluna yazılı olarak parti hukukçularımız tarafında itirazda bulunulmuştur. 
İlçe Seçim Kurulu’na yapmış olduğumuz yazılı itirazımızın reddedilmesi üzerine İl Seçim Kurulu’na itiraz etmiş isek de İl Seçim Kurulu da tam kanunsuz olarak itirazımızı reddetmiştir.
Gerek Rize Merkez İlçe Seçim Kurulu gerekse Rize İl Seçim Kurulu, karar gerekçelerinde alındı belgesinde yer alan “İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeliğine başka aday bildirmeyeceğiz” yönündeki beyanımıza atıf yaparak belediye başkanlığı seçim türüne ilişkin başkaca aday bildirmeyeceğiz değerlendirmesinde bulunmuştur.
Oysa ki; tarafımıza verilen alındı belgesinde belediye başkanlığına ilişkin aday bildirmeyeceğiz yönünde bir beyanımız bulunmamaktadır. Kaldı ki yukarıda da bahsettiğimiz gibi İlçe Seçim Kurulu’na hitaben yazmış olduğumuz üst yazıda söz konusu seçim bölgelerinde belediye meclis üyelerinin yanında belediye başkanlığı başvurumuzun da olduğu açıkça belirtilmiştir. Buna rağmen İl ve İlçe Seçim Kurulu haksız ve hukuka aykırı olarak başvurumuzun olmadığı yönünde karar vermiştir.
Hukuka aykırı bir şekilde verilen bu karar neticesinde 3 beldemizde seçime girme hakkı elimizden alınmış, adeta demokrasiye darbe vurulmuştur. 
İlçe Seçim Kurulu yetkililerin ihmali ve iş bilmezliği neticesinde İl Başkanlığımız kamuoyu nezdinde yıpratılmaya çalışılmış, adaylarımız töhmet altında bırakılmıştır. 
YSK’nın aldığı bu kanunsuz kararı halkımızın vicdanına bırakıyor, bu süreçte kasıtlı bir şekilde görevini ihmal eden İlçe Seçim Kurulu yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyururuz.
Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanlığı
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.