Minareden İsyan Eden Usta Parasını Aldı

Minareden İsyan Eden Usta Parasını Aldı

Rize'de, inşa ettiği minareye çıkarak köylülere seslenen ve 5 bin 250 lirasını ödemediğini söyleyerek alacağını isteyen Hasan Yazıcı'ya parası ödendi.

Rize'de, inşa ettiği minareye çıkarak köylülere seslenen ve Cami Yaptırma Derneği'nin 5 bin 250 lirasını ödemediğini söyleyerek alacağını isteyen Hasan Yazıcı'ya parası ödendi. Dernek yetkililerinin kendisini arayıp "Minareye çıkıp bizden özür dile, paranı verelim" şartı koştuğunu anlatan Yazıcı, bunu tehdit olarak algıladığını ve tepki gösterdiğini belirterek, "Ben özür dileyecek bir suç işlemedim, emeğimin karşılığı olan paramı istedim. Karşı çıkınca paramızı gönderdiler" dedi.

Suriye'de Esad ordusuna karşı savaşırken öldürülen 22 yaşındaki Burak Yazıcı'nın babası olan minare ustası Hasan Yazıcı, Güneysu İlçesi Yeniköy Köyü'nde Yeniköy Cami'inin minaresinin yapımı için Cami Yaptırma Derneği ile 15 bin liraya anlaştı. Paranın bir bölümünü minareyi yaparken alan Yazıcı, oğlu Burak Yazıcı'nın Suriye'de öldürülmesi sonrasında iki ay çalışamadı. Mayıs ayının ilk günlerinde 25 metre yüksekliğindeki minarenin yapımını tamamlayan Hasan Yazıcı, Cami Yaptırma Derneği Başkanı Muharrem Kaya'dan, alacağı olan 5 bin 250 lirayı istedi, ancak alamadı. Yazıcı, geçen 9 Mayıs'ta da inşa ettiği minarenin şerefesine çıktı, ilginç bir eylemle alacağını istedi.

'MİNAREYE ÇIKIP BİZDEN ÖZÜR DİLE, PARANI VERELİM'

Hasan Yazıcı, minareye çıkarak alacağını istemenin kendisini de üzdüğünü belirtti. Yazıcı, başka çaresi kalmadığı için bu yola başvurduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Paramızı almak için mücadele ediyoruz. Dernek yetkilileri bizi aradı, 'Minareye çıkıp bizden özür dile, paranı verelim' dedi. Bu bize tehdittir. Ben özür dileyecek bir suç işlemedim, emeğimin karşılığı olan paramı istedim. Karşı çıkınca parayı gönderdiler. Sağ olsunlar diyemeyeceğim. Hakkımı aldım ancak 'Teşekkür ederim' demeye gerek yok. 'Paranı geç verdik' diyerek özür dilemeleri gerekiyor. Allah'ıma sesleniyorum; dernek yetkilisi M.K.'yı cennete koyarken beni onunla aynı cennete koyma."

'YENİ İŞ TEKLİFLERİ ALDIM'

Yazıcı, basın sayesinde işinin çözüldüğünü ve yeni iş teklifleri aldığını anlattı. Yazıcı, "Bu olay medyada yer alınca Türkiye'nin dört bir tarafından hayırseverler aradı, 'paranızı biz ödeyelim' dediler. Teşekkür ederek tekliflerini kabul etmedim. Medyaya teşekkür ediyorum. Bu haberden sonra yeni iş teklifleri de aldım. Mersin'de iki minare yapacağım. Kıbrıs'tan arayan bir işadamı da minare yaptıracak" dedi.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.