MUHAFAZA SEMPOZYUMU PAZAR ZİRAAT FAKÜLTESİ’NDE DÜZENLENDİ

MUHAFAZA SEMPOZYUMU PAZAR ZİRAAT FAKÜLTESİ’NDE DÜZENLENDİ

MUHAFAZA SEMPOZYUMU RİZE PAZAR ZİRAAT FAKÜLTESİ’NDE DÜZENLENDİ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından 7-9 Eylül 2021 tarihlerinde Hibrit (Yüzyüze ve Online) olarak düzenlenen 8. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumunun Açılış Törenine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Adnan Yılmaz ve Prof.Dr. Ahmet İshak Demir, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa AKBULUT, Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay Turna ve Rize Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç, Ziraat Odası başkanları ve akademisyenlerin katıldı.

Protokol Konuşmaları ardından, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Erkan “Bahçe Ürünlerinde Soğukta Muhafaza ve Ülke Ekonomisi Açısından Önemi” başlıklı Açılış Sunumunu yaptılar.

img-20210909-wa0017.jpg

Ziraat Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Başkanı Prof.Dr. Mustafa AKBULUT 8. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu’nda 3 gün boyunca dünyada 174 milyar dolarlık değere sahip bahçe ürünleri üretimdeki muhafaza ve pazarlama sorunları tartışıldığının belirtti.

img-20210909-wa0018.jpg

Bu alanda hazırlanan sunumlar incelenerek konuyla ilgili çözüm önerileri ve bu alanda çalışan bilim insanları ile kamu ve sektör çalışanlarını bir araya getirdi. Çay, Fındık, Elma, Kivi, Maviyemiş, Mandalina, Limon, Zeytin, Ceviz, İncir, Üzüm, Kiraz, Kayısı, Gerbera, Lavanta, Hünnap, Çilek, Mantar, Domates vb. bahçe ürünlerinin muhafaza ve pazarlamasına yönelik birçok bilimsel makale ele alındı.

img-20210909-wa0019.jpg

Bilimsel etkinliğe 26 farklı üniversite ve Tarım ve Orman Bakanlığının 7 farklı Araştırma Enstitüsü’nden olmak üzere 65 bilim insanı sempozyuma katıldı. Sempozyum kapsamında 10 farklı Oturumda 41 Sözlü Bildiri ve 11 Poster Bildiri olmak üzere ve toplam 52 farklı bilimsel makale sunuldu.

img-20210909-wa0022.jpgimg-20210909-wa0020.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.