Muhammed Avcı, Rize'deki Yatırımlardan Bahsetti

Muhammed Avcı, Rize'deki Yatırımlardan Bahsetti

AK Parti Rize İl Başkanlığı'nın düzenlediği kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Rize milletvekili Muhammed Avcı, merkezi hükümetin Rize yatırımlarını değerlendirdi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ve basın mensuplarının katıldığı programda AK Parti Rize milletvekili Muhammed Avcı, yatırımları değerlendirdi.

2011 seçim sürecinde verilen vaatlerin bir çoğunun hayata geçtiğini, bir kısmının ise devam ettiğini ifade eden Avcı, "Rizemiz adeta baştan başa imar edilmiş durumda. Halen eksikliklerimiz var. Bu eksikleri de kapatabilmek için hem milletvekillerimizle hem belediye başkanımızla hem teşkilatımızla hummalı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

 

"Havalimanında Problemler Yaşanıyor"
Havalimanı çalışmalarının son sürat devam ettitğini ifade eden Avcı "Sadece dolgu imalatlarında zeminin oturması ile ilgili zaman zaman problemler yaşanıyor. Ordu-Giresun havalimanında da benzeri problemler yaşanmıştı. Bundan dolayı belli gecikmelerle ve belli zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz. Ama imatçı firma bütün gücünü havalimanına yansıtmış durumda. Şu anda terminal binası yavaş yavaş şekillenmeye başlandı. Bir taraftan pist tamamlanırken bir taraftan da terminal binası ile ilgili çalışmalar son sürat devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ayder dönüşüm projesinin en önemli projelerden bir tanesi olduğunu aktaran Avcı, Rize’yi iki ana aks üzerinde oturtmayı planladıklarını ifade ederek "Bir ticari ve lojistik merkez oluşturmamız lazım. Bir taraftan da bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelmemiz lazım. Bunun adımlarını attık. Lojistik merkezin ihalesi yapıldı. Diğer taraftan da bölgenin en önemli turizm merkezi olabilmek için adımlar atıyoruz. Bunun en önemli kilometre taşlarından bir tanesi havalimanıydı. Havalimanı inşaatı tamamlanıyor. Diğer taraftan da elimizdeki turizm rezervini doğru kullanmamız lazım. Ayder’deki kötü yapılaşmayı dönüştürüyoruz. Sadece 1500 araçlık otopark projesine yapılan masraf 300 milyon TL civarında. Dağın içine gömülen, son derece çevreci, hiçbir şekilde çevreyi rahatsız etmeyecek bir otopark. Çalışmalar başladı. Diğer taraftan Ayder’in merkezinde kaplıcanın bulunduğu yerde butik bir otel inşa ediliyor. Yakın zamanda da mevcut plana uygun düşmeyen otellerin başka bölgeye taşınması ve bu vesileyle dönüşümün sağlanması gerçekleştirilmiş olacak. 


Diğer taraftan en önemli rezervlerimizden bir tanesi olan İkizdere vadimizde örnek bir turizm köyü oluşturmak istiyoruz. O örnek köyle beraber İkizderemizdeki bütün yayla köylerimizi o hüviyete uygun bir şekilde imar edilmesini sağlamak istiyoruz.Orası da en az Ayder kadar değerli bir yer. Çok önemli bir zenginliğe sahip." dedi.

Lojisitk merkezin ihalesinin gerçekleştiğini ve 2023 yılında tamamlanacağını aktaran Avcı, "Rize’nin önemli bir taşımacılık ve ticari merkezi olması adına en tarihi adımı atmış durumdayız."ifadelerini kullandı.

Şehir Hastanesi ile ilgili ihale çalışmalarının başladığını belirten Avcı, çok yakın bir zamanda ihalenin gerçekleşirileceğini ifade etti.

 

Salarha Tüneli Önümüzdeki Yıl Açılıyor

Salarha tünelinde ışık göründü törenini gerçekleştirildiğini ve  tüpün bir tanesinin bu yıl sonunda bütün kavşakları ve viyadükleriyle beraber trafiğe açılacağını aktaran Avsı, sözlerine şöyle devam etti: 
"İnşallah önümüzdeki yılın ortalarında Salarha tünelinin tamamını trafiğe açmış olacağız. Salarha duble yolunun ihalesini gerçekleştirdik. Yakın bir zamanda ihaleyi alan firma belli olacak. Yer tesliminin gerçekleştireceğiz. Salarha tünelinin çıkışından Muradiye beldesine kadar olan bölgede kadar bir duble yol yapılacak. Muradiye'den yukarısı da ikinci etap olacak. Ve inşallah bu bölgeyi bir duble yola kavşturmuş olacağız.


Kayak merkezi ile ilgili adımlarımızı atmaya başlıyoruz. Bölgenin turizm merkezi olabilmesi için turizm çeşitliliğini oluşturmamız lazım. Kış turizmine de ihtiyacımız var. Kayak merkezi de en önemli gündemlerimizden bir tanesi. Bununda ihalesini çok yakın bir zamanda gerçekleştireceğiz.” 


 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.