MÜSİAD İdari Genel Kurul Toplantısı

MÜSİAD İdari Genel Kurul Toplantısı

MÜSİAD’ın 81. İdari Genel Kurulu toplantısında konuşan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Murat Mercan, Türkiye’nin 2023 hedefinin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almak olduğunu söyledi.

MÜSİAD 81. İdari Genel Kurulu Toplantısı Rize’nin İkizdere İlçesi’ndeki Ridos Termal Otel’de gerçekleşti. Toplantıya Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Murat Mercan, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve çok sayıda MÜSİAD Yöneticisi ve üyesi katıldı.
Toplantıda konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Murat Mercan, harekete geçirilen alternatif enerji kaynakları ile enerji ihtiyacının önemli ölçüde karşılandığına dikkat çekerek, “2002 öncesi elektriğin yüzde 60’ı doğal gaz ile elde ediliyordu. Bunu yüzde 43’lere indirdik. 2023 e kadar doğalgaz kaynaklı elektrik üretimini yüzde 30’lara çekmeyi hedefliyoruz. HES’lerde ise dünya ortalamasının üzerindeyiz. Dünyada elektrik üretiminin yüzde 15’i nükleer santrallerle yapılırken Türkiye’de bu oran yüzde 0. Bizde 3 tane nükleer santral yapmayı planlıyoruz" dedi.


AFRİKA AÇILIMI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Murat Mercan, Afrika’da işadamları ve derneklerimizin çok güzel işler yaptığını belirterek buna rağmen yeni bir Afrika modeline ihtiyaç olduğunu söyledi. Mercan “Afrika açılımının yeni bir modelini geliştirmeliyiz. Artık Afrika ortaklığı modelini ortaya koymalıyız. Biz diğer beyaz adamlar gibi olamayız. Zaten olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Dünya’da uranyum üretiminin büyük çoğunluğu Nijer’de yapılıyor. Ama çocukların üzerinde giyecek elbisesi yok. Nijer’de elektrik olan bölge sadece yüzde 2,5. Yeni vizyonumuz çerçevesi içerisinde sadece Nijer’de değil, sadece Afrika değil, Türkiye’nin doğal uzantısı olan Balkanlarla da enerji alanında bir şekilde entegre olmak zorundayız. Biz artık vizyonumuzu sadece Türkiye ile sınırlandıramayız. Yabancı ve yerli yatırımcılarla birlikte yeni projeler geliştirmek ve bu projeleri hayata geçirmek zorundayız“ diye konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise yaptığı konuşmasında iş adamlarının istikrardan yana olduğunu ifade ederek “İşadamı istikrar ister, huzur ve sükünetin olmasını ister, adaletin hızlı bir şekilde uygulanmasını ister. Pozitif istikrarın geride kalan 10 yılda sağlanmış olduğunu gördük. İlave riskleri almaktan bahsediyorsak insanların huzurunu sağlanması konusunda kafalarında soru işareti olmaması gerekiyor. Özellik son zamanda konuşulan çözüm süreci diye ifade edilen sürecin içerisinde bundan sonra daha fazla huzurun olacağını hep birlikte yaşayarak görmekteyiz. İlave yatırım huzur olmadan olmaz. İşadamları olarak sürecin böyle ilerletilmesi noktasında tabiri caizse sürece tarafız“ şeklinde konuştu.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.