Rize MÜSİAD’da E-Ticaret Konuşuldu

Rize MÜSİAD’da E-Ticaret Konuşuldu

Rize'de bir firmanın e ticaret  Yöneticisi Yasin Levent Sarı’nın konuşmacı konuk olduğu E-Ticaret konulu program MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyelerinin katılımıyla dernek merkezi’nde gerçekleştirildi.

Rize Genç MÜSİAD düzenlemiş olduğu, moderatörlüğünü Rize Genç MÜSİAD Başkan Yardımcısı Berat Denizci’nin yürüttüğü E-ticaret konulu program, Genç MÜSİAD Rize Başkanı Enes Karavin’in açılış konuşmasıyla başladı.  Programın devamında selamlama konuşması yapan MÜSİAD Rize Başkanı Taner Yelkenci konuşması sonunda sözü konuşmacı konuk Rize'de bir firmanın e ticaret Yöneticisi olan Yasin Levent Sarı’ya bıraktı.

E-ticarette yaşamış olduğu tecrübe ve bilgilerinden bahseden Sarı, “10 yıl önce e-ticaret fikrini ortaya koyup işe ilk başladığımızda ayda birkaç ürün satmayı hedeflemiştik. Fakat işin içine girince gördük ki fiziki bir mağazadan daha çok satış potansiyeli olduğunu gördük. Bu potansiyelden bahsettiğimiz de birçok kimse bize inanamadı o zamanlar. Bugüne bakıldığında, bir iş yerinin e-ticaret satışları, fiziki satışlarından daha fazla ciroya ulaşmaktadır. Güncel rakamlara baktığımızda Türkiye’de e-ticaret sektörü, pandemiyle birlikte yüzde 66 büyüdü. 2020 yılında 226 milyar TL olan e-ticaret hacmi, pandemi döneminde sektör, 5 yılda kat edeceği yolu 1 yılda kat ederek 300 milyar TL büyüklüğe ilerlemektedir”

Konuşmasının devamında yaşanan zorluklar ve sektör deki gelişmelerden bahseden Sarı, “Teknik olarak bir firmanın e-ticaret sistemini oluşturması 10 yıl önceye göre bugün çok daha kolaylaştı. O dönemlerde ülkemizde alt yapıyı kuracak firmalarımız, yazılımcılarımız, teknik olarak insan kaynağımız azdı. Kargolarda on gün bile sürebilen teslimatlarımız olurdu. Ama şimdi sektörde o sıkıntılar yok denecek kadar azaldı. Ürünlerimiz mesafesine göre 1-3 iş günü içerisinde teslim edilmekte ve eskiye göre kargo maliyetleri de oldukça düştü. Şuan birçok e-ticaret yapan firmalar gibi bizde tüm yazılımsal teknik alt yapımızı bünyemizde kurarak organizasyonumuzu tamamen kendimiz yönetmekteyiz. “

“Günümüzde firmalarımız ürün satışlarını e-ticaretle birlikte yürütmesi devamlılık açısından zorunluluk haline gelmiştir. Sadece fiziki satış yaparak ayakta durmak çok zorlaştı. E-ticaret yapmak için öncelikli olarak,  İşletmelerimiz internet ortamında firmalarının kurumsallığını ortaya koyabilmelidir. Müşterilerin güvenilir firma araştırması yaparken bilgiye kolay ulaşmasını sağlamak için firmasının internet sitesini oluşturup, gerekli teknik alt yapısını tamamlayarak aktif olan pazarda yerimizi almalıyız” şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.