Mustafa Türkel`den flaş açıklama

Mustafa Türkel`den flaş açıklama

Grev kararına destek veren Derelerin Kardeşliği Platformu üyelerinin ziyareti sırasında konuşan Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel ÇAYKUR` un grevi kırmak anlamında olağanüstü bir performans sergilediğini söyledi

Kendilerinin iyi niyet göstergesi olarak grev kararını çay kampanyası başlamadan önce aldıklarını ifade eden Türkel, şunları söyledi:

"ÇAYKUR’ da buna karşı dün akşam bir sürpriz yaparak mevsimlik işçileri kampanya dışı çağırarak işe başlatmalarını istedi. Biz sendika olarak bundan memnun oluruz, kendilerine de teşekkür ederiz. Demek ki bir gün bile çalışmayı çok gören bazen 120 günü 121 gün yapmayan ÇAYKUR, kardeşlerimizi 15-20 gün önceden iş başı yaptırabiliyor, inisiyatif kullanabiliyormuş. Grev başlamadan iyilikleri başladı. Bu kararı için ÇAYKUR yönetimine teşekkür ediyoruz. Bilmeden bize iyilik yaptılar. Biz aslında kampanya işçisini iş başı yapmadıkları için çağıramıyorduk. Şimdi onlar sağ olsunlar çağırdılar, pazartesi günü esastan 10 bin işçi greve başlayacak. Ben onlara bu anlayış ve katkıları için teşekkür ediyorum. Pazartesi günü 10 bin işçi grevde olacak”

“GREVE GİDERKEN BİRİLERİNDEN İZİN ALMAYIZ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ nın greve karşı olduğu yönünde açıklamalar yaptığını hatırlatan Türkel, şöyle konuştu:

“Onlar hükümet adına hareket ediyor, aynı zamanda işverenler. Greve karşı olmaları doğaldır. Biz zaten greve giderken birilerinden izin almayız. Bizde sendikayız ve bağımsız ,özgür üyemizin yanında olan bir kurumuz. Biz ancak üyemize hesap veririz. Hükümetlerin grevleri tasvip etmesi zaten olamaz. Onların onaylamasını da beklemeyiz. O zaman “bir şey için mi kullanılıyoruz, niye bizi teşvik ediyorlar” diye düşünürüz. Grev bakan tasvip etmese de Pazartesi günü başlayacak. Grevin başlamamasının tek yolu ortak bir akılla bir anlaşma sağlanmasıdır.”

“BAKAN BİZE HAKSIZLIK ETTİ”

Bakan Yazıcı’nın “grev kararındaki amaç birilerine ders vermek” sözünün haksızlık olduğunu ifade eden Türkel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Olur mu öyle şey. Bunu ne Tek Gıda-İş sendikası nede ÇAYKUR işçisi hak etmiyor. Böyle bir ifadeyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz elimizi havada uzatmışız. Kimseye ders verme gibi bir gayret içerisinde olamayız. Bu bize haksızlık olur. Taleplerimiz ortada. Ortak uzlaşma noktasına hazırız diyoruz. Bunu görmezden gelinip greve başka anlamlar yükleyen bakan bize haksızlık yaptı.”

Türkel, greve katılmayan işçilerin toplu iş sözleşmesinden yararlanamayacağını da sözlerine ekledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.