Özşahin'den Rize'deki İddialara Açıklama

Özşahin'den Rize'deki İddialara Açıklama

Rize İl Halk Sağlık Müdürü Özşahin, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi binası ile ilgili açıklamada bulundu.

Rize İl Halk Sağlık Müdürü Özşahin, bazı basın yayın organlarında Merkez Toplum Sağlığı Merkezi binası ile ilgili çıkan haberler ile ilgili açıklamada bulunarak, "Bizler, engelli vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çaba gösterirken, basınımızda çıkan bu şekildeki yanlış ithamlar bizi son derece üzmektedir." dedi.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, yaptığı yazılı açıklamada, "Eski adliye binası olarak bilinen ve şuanda Merkez Toplum Sağlığı ve Merkez 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet verilen binanın zemin katında Halk Sağlığı Laboratuvarı, orta katında Aile Sağlığı Merkezi, üst katında ise Toplum Sağlığı Merkezi olarak hizmet veren bir binadır. Aile Sağlığı Merkezine merdivenlerle çıkıldığı ve engelli rampası yapılmaya elverişli olmadığından binamızın giriş katındaki Halk Sağlığı Laboratuvarı içerisinde engelli vatandaşlarımız için muayene odası oluşturulmuş olup, haberde adı geçen kapıdan giriş yapılmaktadır. Bugüne kadar ve bugünde dahil olmak üzere engelli vatandaşlarımızın bu kapıdan girişinde herhangi bir sorun yaşanmamıştır." dedi.

Özşahin, "engelli vatandaşlarımız aile hekimlerine  muayeneye geldikleri zaman bahsi geçen kapıdan bir görevli tarafından karşılanmakta, o katta bulunan muayene odasına alınmakta ve aile hekimi tarafından o odada gerekli tetkik ve tedavisi yapılmaktadır. Söz konusu durumunun o merkezimizde hizmet alan engelli vatandaşlarımıza aile hekimleri tarafından bildirilmiş olup, geldikleri zaman o kapıdan girişleri kolaylıkla sağlanmaktadır. Bunu yapmakla aynı katta bulunan Halk Sağlığı Laboratuvarındaki hijyenik ortamı korumak amacıyla söz konusu kapının genel giriş çıkış kapısı olarak değil, sadece engelli girişi olarak kullanması için kapı kapatılmıştır ve engelli vatandaşlarımızın girişini sağlayacak şekilde gerekli tedbirler alınmıştır" dedi.

Özşahin, "Biz sağlık çalışanları olarak engelli vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çaba gösterirken, bazı basın yayın organlarında çıkan bu şekildeki yanlış ithamlar bizi son derecek üzmektedir. Vatandaşlarımızı bilgilendirme ve doğru yönlendirme amacıyla hizmet eden değerli basın mensubu arkadaşlarımızın, bu hizmeti sunarken kurumumuzdan bilgi alarak hareket etmeleri gerek bizlere gerekse de kendilerine yararı olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.