"Pandemide Çay Tarımı İyi Yönetildi"

"Pandemide Çay Tarımı İyi Yönetildi"

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, Tarla Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Ercan Türktemel ve Rize İl Tarım ve Orman Müdürü Şafak Bulut, Rize Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Erdoğan ve Meclis Başkanı Resul Okumuş ile çay tarımı hakkında bilgi alışverişinde bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, “Pandemi döneminde Tarım Bakanlığı’nın özverili çalışmalarıyla ve sizlerin destekleriyle çay tarımı iyi yönetildi. Öncelikle bu konuda sizlere katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Pandemi süreciyle Rizeli çayına sahip çıktı ve üretici tarlaya girdi. Tarlada izi olmayanın kürsüde yüzü olmamalıdır. Unutmamalıyız ki kendimiz tarım yapmazsak bu işten verim alamayız” dedi.

Hasdemir’e Güncel "Çay Raporu"nu sunan Erdoğan, raporda Türk çayının sorunları ve çözüm önerilerinin bulunduğunu, çayla ilgili çalışmalarda rapordan yararlanılabileceğini kaydetti. Borsanın Türk çayını geliştirebilmek için birçok çalışmaya imza attığını ifade eden Erdoğan, “Bunların arasında en önemlileri Çay Çarşısı Projesi ve Çaymer’dir. Çay Çarşısı Projesi Rize’nin ve çayın simgesi olacak bir projedir. En kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz. Çaymer ise çayla ilgili araştırmalarına devam ediyor. Özelikle çayda çeşitliliği arttırmak amacıyla yeni inoaktif çalışmalar yapıyor. Çaymerin kapasitesini daha da genişletip, AR-GE faaliyetlerini arttırmak istiyoruz” dedi.

thumbnail-2.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.