Polis Önce Hırsızlık Şüphelisi Gösterdi, Sonra Özür Diledi

Polis Önce Hırsızlık Şüphelisi Gösterdi, Sonra Özür Diledi

Rize'de polisin üç gün önce okullardan elektronik eşya ve para çaldığı iddiasıyla gözaltına aldığı ve görüntülerini basına dağıttığı iki şüpheliden biri olan 29 yaşındaki Muammer Koçumoğlu'nun olayla ilgisi olmadığı ortaya çıktı.

Rize'de polisin üç gün önce okullardan elektronik eşya ve para çaldığı iddiasıyla gözaltına aldığı ve görüntülerini basına dağıttığı iki şüpheliden biri olan 29 yaşındaki Muammer Koçumoğlu'nun olayla ilgisi olmadığı ortaya çıktı. Savcılık kararıyla serbest bırakılan Koçumoğlu'ndan polis de özür diledi.

Rize'de 9 okuldan bilgisayar, projeksiyon cihazı, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi ve kamera gibi elektronik eşyanın çalınması üzerine olaylarla ilgili inceleme başlatan polis, güvenlik kamerası görüntülerinden 24 yaşındaki R.T.M.'nin eşkalini belirledi. Bir kafeteryada olduğu saptanan R.T.M., bu sırada yanında olan arkadaşı Muammer Koçumoğlu ile birlikte gözaltına alındı. R.T.M., polisteki sorgusunda suçunu itiraf etti, arkadaşı Muammer Koçumoğlu'nun olaylarla ilgisi bulunmadığını ifade etti.

İki ay önce Rize'ye geldiğini söylenen Koçumoğlu da pazarlamacılık yaptığını, bir yandan da KPSS'ye hazırlandığını anlattı. Koçumoğlu, Alanya'dan tanıdığı R.T.M.'nin kendisini aradığını, bunun üzerine de kafeteryada buluştuklarını ve hırsızlık olayları ile bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

SAVCILIK SUÇSUZ BULDU, KOVUŞTURMAYA GEREK GÖRMEDİ

Ancak, polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Muammer Koçumoğlu, R.T.M. ile birlikte hırsızlık şüphelisi olarak adliyeye sevk edildi. Polis, bu sırada kaydettiği görüntüleri basına dağıttı. Savcı karşısına çıkan ve aynı savunmayı yapan Koçumoğlu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. R.T.M. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'İNTERNETTE ŞÜPHELİ OLARAK GÖRÜNTÜLERİM VAR'

Olayla ilgisi olmadığı anlaşılan ve savcılığın hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı ile serbest bırakılan Muammer Koçumoğlu'ndan polisin de özür dilediği öğrenildi. Kamuoyunda hırsızlık şüphelisi olarak lekelenen adını temizlemeye çalıştığını anlatan Koçumoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Antalya'da çalışırken R.T.M.'yi tanıyordum. Rize'ye gelince beni aradı, 'Bir göreyim seni' dedi. Biraz dolaştıktan sonra kafeteryada otururken polis geldi, bizi alıp götürdü. Arkadaşımın hırsızlık olayına karıştığını öğrendim. Ancak benim olayla ilgim yoktu. Savcılık kararı ile de serbest bırakıldım. Ancak polis görüntülerimi basına vermiş. İnternette hırsızlık şüphelisi olarak benim görüntülerim ortaya çıkıyor. Hiçbir şekilde ilgim olmayan bu olayla adım lekelendi. Hakkımı yasal yollardan arayacağım."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.