Propagandanın gerçeği bakın ne çıktı ?

Propagandanın gerçeği bakın ne çıktı ?

Sosyal medya da bir grup taraflıdan paylaşılan ve propaganda konusu haline getirilen Rize Valiliği’ne ait makam arabası ile ilgili gerçekler ortaya çıktı.  

 Valiliğe ait söz konusu aracın sadece Rize’ye özel değil 6 il valiliklerine arıza çıkaran araçları yerine gönderildiği öğrenildi.

Rize Valiliği’nin aralarında bulunduğu 6 ilin Valiliklerine sürekli arıza çıkan araçlar ile ilgi bakanlık harekete geçmiş ve bu Valiliklere araç tahsisi yapılmış. Konu ile ilgili edilen bilgilere göre Sosyal medya mecralarında yoğun bir şekilde paylaşımlara konu olan Rize Valiliği aracı iddia edildiği gibi yeni alınmamış, 2019 yılı sonlarında İçişleri Bakanlığı tarafından, sadece Rize'ye değil Rize Valiliği gibi bir önceki aracı çok eski ve sürekli arıza çıkaran Valiliklerin araçlarının değiştirilmesi kapsamında gönderildiği, ayrıca sosyal medya mecralarında ifade edildiği gibi 3 milyon TL'nin üzerindeki rakamlara değil o dönemin şartlarında çok daha uygun rakamlarla alındığı öğrenildi. Bu paylaşımlarda diğer illerde de aynı araçlar kullanılıyorken, Rize başlığının seçilmiş olması ve Rize Valiliği konu alarak sosyal medya üzerinden her sene belirli bir kesim tarafından gündem olması ve sadece Rize üzerinden konu alınması bir propaganda haline dönüştürüldü.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.