Rahmi Metin, Kurban Kesim Yerlerini Açıkladı

Rahmi Metin, Kurban Kesim Yerlerini Açıkladı

Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, gazetecilerle bir araya geldi.

Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

Toplantıda çarşı içinde ve ana arterlerde kurban kesmenin yasak olduğunu açıklayan Başkan Metin, bu bölgelerde ikamet eden vatandaşların kurbanlarının kesimini belediyeye ait Çiftekavak mevkiinde bulunan binada yapabileceklerini ifade etti.
 
Başkan Metin, “Çiftekavak bölgesinde kurban satışı ile ilgili bir yer yaptık. Akabinde satışın yapıldığı yerin altında da kesimhane yaptık. Bazı gruplar mahalle aralarında kesimler yapıyorlardı. Mahalle aralarında kesim yapanları da biz Çiftekavaktaki yerimize yolladık. Üst mahallelerde yapılan kesimlere biz karışmıyoruz. Özellikle pandemi döneminden dolayı ulu orta ana caddelerde kesim yapanlara biz müdahale ediyoruz. Yoksa üst mahallelerde kesim yapanlara biz bir şey demiyoruz” dedi. 
 
Metin, “İnsanlar tedbirli olsun, yoksa biz kimseye orda kesme burada kesme diye bir ceza vermedik. Ama Çiftekavak’ta kesilsin. 'Siteler, ana caddeler ve ana arterler üzerinde bu işi yapmayın' şeklinde uyarılarda bulunuyoruz.  Kesinlikle üst mahallelerdeki kesimlere biz karışmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.