Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden Bir BİGG Projesi Daha

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden Bir BİGG Projesi Daha

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2012 yılında başlatılan ve halen devam eden 1512-Girişimcilik Destek Programının (BİGG) 2021 yılı 1. çağrısı sonuçları açıklandı.

2021 yılı BİGG 1. çağrısına toplamda 2395 girişimci başvuru yaptı ve bu girişimcilerden ilk etapta 1114 kişi 1. aşama desteği almaya hak kazandı. İkinci aşamada ise bu kişiler arasından 305 girişimcinin iş planları TÜBİTAK panellerinde değerlendirmeye alındı ve 132 girişimcinin projesi Bireysel Genç Girişim (BİGG) programı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.
Bu kapsamda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanmış olan "Vasküler ve üriner sistemlerde oluşan kalsifiye yapıların kriyoterapi ile fragmente edilmesi için çok katmanlı gaz taşıyıcı sistemi (Yeni bir katater türü ve tedavi modeli)" başlıklı proje ile BİGG 2021 yılı 1. çağrısına, uygulayıcı kuruluşlardan biri olan ARİNKOM TTO’ya başvuru yapıldı ve 1. aşama desteği aldıktan sonra TÜBİTAK panellerine katılma hakkı elde etti ve bu panellerde de başarılı bulunarak BİGG desteği alma başarısı gösteren 132 girişimciden biri oldu.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu’nun yürütücüsü olduğu ve Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Levent Tümkaya, Doç. Dr. Tolga Mercantepe ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vagif Nevruzoğlu’nun proje ekibinde yer aldığı söz konusu çalışmada elde edilecek Kriyoterapi prototipi, vasküler sistemlerde oluşan kalsifiye yapıların kriyoterapi (tekrarlı şok soğuk uygulaması) ile fragmente edilmesine uygun ısı iletkenliği düşük, çok katmanlı gaz taşıyıcı sistemi ile yeni bir teknoloji ve yeni tekrarlı soğuk şok uygulaması temelli yeni metodoloji ile ilgilidir. 

Söz konusu buluş ile; kalp damar tıkanıklıkları ve kalp ritim bozuklukları tanısına sahip milyonlarca hastanın kalp ritim bozuklukları, kalsifik kalp damar tıkanıklıklarında rol oynayan zorlu lezyonları açmada ve atriyal fibrilasyon gibi kalp ritim bozukluklarının tedavisinde daha az komplikasyonla (risk) işlem yapılmasında kolaylık sağlayacak.
TÜBİTAK BİGG sermaye desteği alan girişimcilerimiz, şirketlerini kurarak TÜBİTAK’la sözleşme imzalayacak ve 1 Şubat 2022 tarihi itibariyle iş planlarını gerçekleştirmek üzere çalışmalarına başlayacak.
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.