RİDEF, 8. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

RİDEF, 8. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF) 8. Olağan Genel Kurulu, yoğun bir katılımla yeni başkanlarını seçti.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede tek aday olarak seçime katılan Hasan Başça tüm delegelerin oyunu alarak yeni RİDEF başkanı oldu.

Pandemi koşullarına uygun gerçekleştirilen Olağan Genel Kurula; Ak Parti Genel Başkan Vekili Hayati Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, BBP İstanbul İl Başkanı Av. Mutlu Furtuna, Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı Uğur Avni Başarır, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir, MHP Üsküdar ilçe Başkanı Güngör Karali, Gelecek Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Şinasi Kuytak, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Erol Ökten, İşadamı ve Rize Vakfı Başkan Vekili Mahmut Ekşi, Rize Dernekleri Federasyonu eski Genel Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, TÜMBİFED Genel Başkan Yardımcısı ve RİBİAD Genel Başkanı Erol Aykut, RİDEF Dernek Başkanları, RİDEF Delegeleri ve çok sayıda davetli protokol katıldı.

ridef-1.jpg

 ‘BİZİM PROJELERİMİZ YALNIZCA KENDİ HEMŞEHRİLERİMİZİ DEĞİL, TÜM VATANDAŞLARIMIZI KAPSAMAKTADIR’

Bir hemşehri federasyonu olduklarını ancak bu oluşumun temel amacının ilke edindiği misyon nedeniyle yardım ve projelerin yalnızca kendi hemşehrilerine değil, ayrım yapmaksızın tüm kurum ve kuruluşları kapsayacağını belirten Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Recep Albayrak, konuşmasında şu ayrıntılara değindi: “Bu federasyonun temel ilkelerinde hemşehrilerimize yardımcı olmak, onlara dayanışma içinde olmak, hemşehrilerimizin doğru işlerinde onlara yardımcı olmak için kurulmuş bir kuruluşuz. Ancak buradan şu anlaşılmasın yalnızca kendi kesimimize projeler yapmıyoruz. Bizim misyonumuz milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmek, kardeşlik hukukunu güçlendirmek amacıyla bizler çalışmalar yapıyoruz. Bizler yaptığımız tüm çalışmalarda kendi Rize ismini kullanmıyoruz. Çünkü dediğimiz gibi bizim misyonumuz yalnızca kendi hemşehrilerimize değil tüm vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır. Biz milletimize katma değer üretme adına yaptığımız tüm projelerimizde öncesinden de ifade ettiğim gibi dil, din, mezhep ayrımı gözetmeden tüm vatandaşlarımıza eşit mesafede olduk ve olmaya da devam edeceğiz”

ridef-12.jpg

‘TÜM SİYASİ PARTİLERE MESAFEMİZ HERZAMAN EŞİT OLACAK’

Oylama sonrası tek aday olarak katılan Hasan Başça ise tüm üyelerin oyunu alarak Rize Dernekler Federasyonu’nun yeni başkanı oldu. Kongrede konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Başça: “Bütün siyasi partilerde görev yapan hemşehrilerimize eşit mesafede kalarak ve her türlü desteği vereceğimi beyan ediyorum. Yaşayan büyüklerimize ve Rizemizin şuan da önemli değeri olan Sayın Cumhurbaşkanımıza sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. RİDEF çizgisi kurulduğu günden bugüne hep yukarı çizgide seyretmiştir. Bilindiği üzere RİDEF’in öncelik verdiği Kurucu Başkanımız Recep Albayrağın yaptığı RİDEVA kurulmuştur. RİDEVA ile koordineli çalışarak; eğitim, kültür ve sosyal alanlarda çalışmaya devam ederek yeni projeler hayata geçirmekten dolayı büyük mutluluk içerisindeyiz” ifadelerini kullandı. 

ridef-13.jpg

ridef-14.jpg

İSTANBULGÜNDEMİ

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.