RİDEF  Bu Tartışmaları Hakketmiyor

RİDEF Bu Tartışmaları Hakketmiyor

Başkent’te hizmet veren ve son yıllarda gerçekleştirdiği başarılı organizasyonlarla dikkat çeken Rize Dernekler Federasyonu’nda yaşanan olağanüstü kongre sürecinde bugün de üzücü gelişmeler yaşandı.

Sancılı bir olağanüstü kongre süreci yaşayan Rize Dernekler Federasyonunda olayın mahkemeye taşınması üzüntüyle karşılanırken olağanüstü kongrenin yapılamaması nedeniyle mahkemenin atadığı kayyum da bugün verdiği kararlarla tepki çekti.
Olağanüstü kongre sürecini tamamlamak üzere görevlendirilen kayyumun bugün gerçekleştirdiği kongre sürecinin antidemokratik kararlara imza attığına dair iddialar Rize’ye yakışmayan bir tablonun ortaya çıkmasını sağladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Strateji daire başkanı olarak görev yapan Fatih İslam Karaoğlunun başkan olarak görev yaptığı kayyum heyetinin bugün verdiği ilk tartışmalı karar mevcut yönetim kurulu üyelerinin salona alınmaması.
 Kayyum heyeti mevcut başkan ve yönetim kurulu üyelerinin olağanüstü kongreye katılamayacağına ilişkin karar vermek istemesi tartışmaların alevlenmesini sağlarken polisin müdahale aşamasına geldiği kaydedildi. Öte yandan Kayyum olarak atanan isimlerin divan başkanlığında görev yapmak istemeleri iddiası da bir diğer tartışma konusu oldu.
Tartışmalar arasında salona giren mevcut yönetim kurulunun başkan ve üyeleri divan başkanlığı seçiminde gösterdikleri aday oylarının sayılmadığı gerekçesiyle tepkilerini sürdürürdü. RİDEF Başkanı Süleyman Basa yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda delegelerle birlikte salondan ayrılıp konuyu tutanaklar nezaretinde Dernekler Masasına taşıdığı belirtildi.
Tüm bu üzücü olaylar gelişmesinde oy kullanma hakkına sahip 205 delegeden 157’inin katıldığı olağanüstü genel kurulda gerginlik sürerken 100 den fazla delegenin divan başkanlığı seçiminde oylarının dikkate alınmadığı gerekçesiyle salonu terk etti.  Tartışmalar gölgesinde sürdürülen olağanüstü kongre de mevcut yönetim kurulunun faaliyet ve denetleme raporları okunamadı.
Görev yaptığı süre içerisinde gerçekleştirdikleri 4 Rize Ankara Günleri Etkinliği ile büyük bir başarıya imza atan Süleyman Basa başkanlığında ki yönetim kurulunun salondan ayrılmasının ardından salonda kalan delegelerle seçime gidildi. Yapılan seçimin ardından Kayyum Başkanı olarak atanan Fatih İslam Karaoğlu Ridef başkanı olarak seçilirken Süleyman Basa Başkanlığında ki yönetim kurulu seçimlerini usulsüz olduğu gerekçesiyle itiraz ettiği ve olayın mahkemeye taşıyacağı belirtildi.
Sonuç olarak Rize Dernekler Federasyonu, olağan seçimlerine 1 ay kalmasına rağmen yaşanan olağan üstü seçim sürecinin olumsuzlukları ile gündeme geldi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.