RİSİAD üyesi işadamları Gıda Zirvesi’nden memnun döndü

RİSİAD üyesi işadamları Gıda Zirvesi’nden memnun döndü

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) üyesi iş adamları, Karadeniz İşadamları Derneği’nin (KARGİD) düzenlediği, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (KASİF) koordine ettiği ve KOSGEB’in desteklediği ‘Gıda ve Tarım Ürünleri Zirvesi’ne katıldı.

RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Gıda Komitesi Başkanı Seyfullah Pakkan (Rikar Fındık) ve RİSİAD Genç Girişimciler Komisyonu Başkanı Fatih Erten (Hanımeli Yufka), üyeler Recep Ali Hapeloğlu (Hapeloğlu AVM), Ali Rıza Akdemir (Gazi Gıda), Muhammet Köstereli (Gülistan Kuruyemiş), Ali Karaca (Gölge Çay), Engin Tevetoğlu (Tevetoğlu Yemek Fabrikası), İdris Yanbay (Sofra Gıda-Rihel), Saadet Altın (İmece Gıda) katıldığı zirve karşılıklı iş görüşmeleri şeklinde geçti. Zirveden memnun dönen iş adamları bu tür zirvelerin daha sık olması gerektiğini belirttiler.

Trabzon Yıldız Sofrası’nda yapılan ve Amasya’dan Samsun’a, Sinop’tan Rize’ye Karadeniz Bölgesinde bulunan gıda ve tarım ürünleri, benzeri sektörler ve bu sektörde bulunan işletmelere mal ve hizmet üreten TUSKON üyesi 160 firma temsilcisi ikili iş görüşmelerinde bulundu.



KARGİD’in yürüttüğü ve KOSGEB tarafından desteklenen ‘KARGİD Üyesi KOBİ’lerin Rekabet Gücünün Arttırılması Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen zirveyle firmalar yeni pazarlar ve müşteriler, yeni dağıtım kanalları ve mümessiller, ortaklık, yatırım ve bayilik verme şansı buldu.

Rikar Gıda Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü ve RİSİAD Gıda Komitesi Başkanı Seyfullah Pakkan Gıda Zirvesi’nden memnun döndüğünü belirterek;"bölgesel olarak yapılan bu tür programları faydalı buluyorum. Çünkü güzel bir ortam hazırlanıyor. Alıcı ve satıcılarla bölgesel bazda görüşme imkânı bulduk. Ben bayilik vermek amacıyla katılmıştım. Yaptığımız görüşmeler oldu. Görüştüğümüz bu firmalara pazarlama müdürümüzü göndererek bayilik işlemlerimizi gerçekleştirmeye çalışacağız. Bu tür programlara gelenler gerçek alıcı ve satıcı olmalı. Bu amacın dışında gelenler programın amacına ulaşmasını engelliyor." dedi. Ayrıca Seyfullah Pakkan bu tür programların Karadeniz bölgesi olarak yapıldığı gibi diğer bölgeler arasında da yapılması gerektiğini söyledi.

KOSGEB Girişimcilik desteğinden yararlanarak kurduğu Hanımeli markası ile yaş yufka imalatı yapan Hamureli Unlu Mamuller Limited Şirketi Genel Müdürü ve RİSİAD Genç Girişimciler Komisyon Başkanı Fatih Erten ise faydalı bir toplantı olduğunu belirtti. Erten “bu tür organizasyonlar TUSKON çatısı altında faaliyet gösteren dernek üyelerinin tanışma ortamıdır. Karadeniz Bölgesi olarak gerçekleştirilen bu program da bizleri Trabzon’da buluşturdu. Bizler de katılımcı firmalarla görüşerek, ürünlerimizi tanıtma ve karşılıklı alışveriş yapma imkanı bulduk. Görüştüğümüz firmalarla irtibatı devam ettirerek, satış yapmaya çalışacağız” dedi.

KASİF Başkanı Osman Reis zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, federasyon olarak amaçlarının, konfederasyonları TUSKON’un önderliğinde gerçekleştirdikleri etkinliklerle, esnafın tüccar, sanayicilerin ise uluslararası piyasalarda top koşturan birer oyunca haline gelmesine katkı sağlamak olduğu söyleyerek, “KASİF ve TUSKON olarak geniş bir aileyiz. TUSKON yurt dışı programları yaparken diğer taraftan da federasyonlar aracılığıyla yurt içine yönelik etkinlikler düzenliyor ve üyelerimizin birbiriyle ticaret yapmalarını teşvik ediyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.