Rize Ak Partide Süpriz İstifalar

Rize Ak Partide Süpriz İstifalar

Ak Parti Rize Merkez İlçe Yönetiminde 15 üye istifa etti.

Bilindiği gibi Ak Parti’ye birçok kişinin bilgisi dışında üye yapıldığı ortaya çıkmış ve bu konu kamuoyunda uzun süre konuşulmuştu. En çok üye kaydı gerçekleştiren teşkilat olarak, İl Başkanı Hikmet Ayar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından plaketle ödüllendirilirken, ortaya çıkan sahte üyelikler, gerek kamuoyunda ve gerekse parti içerisinde büyük tartışmalar yaratmıştı.

Sahte üyelikler konusunda İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Topaloğlu’nu sorumlu tutarak istifasını isterken, Topaloğlu, sahteciliği reddederek istifa etmemişti. Sahte üye kaydının ortaya çıkması üzerine, aralarında CHP Rize teşkilatlarında yöneticiler de olmak üzere birçok kişi savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, Ak Parti Genel Merkezi de parti içerisinde soruşturma başlatmıştı.

Başbakan’dan şampiyonluk kupasını alırken başarıyı sahiplenen İl Başkanı Hikmet Ayar, sahteciliğin sorumluluğunu üstlenmemiş ve olayın sorumlusu olarak gördüğü Merkez İlçe Başkanı’ndan istifa etmesini istemişti.

BAKAN DEVREYE GİRDİ

İl Başkanı’nın ‘İstifa et’ baskısına boyun eğmeyen Merkez İlçe Başkanı Mehmet Topaloğlu’nun direnci kırılamayınca devreye Bakan Yazıcı’nın girdiği ve son Rize ziyaretinde konunun çözüme kavuşturulmasını istediği öğrenildi. Bakan’ın bu isteği üzerine Parti’nin önemli isimlerinin, Merkez İlçe yönetiminde yer alanları markaja alarak istifa çağrısı yaptıkları, bu çağrılar sonucu 15 kişinin Merkez İlçe yönetiminden istifa ettiği öne sürüldü.

Ak Parti’den konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, diğer ilçelerde de sahte üyeler yapıldığı halde sadece Merkez İlçe’nin suçlanması karşısında Topaloğlu’nun istifa etmeyi düşünmediği öğrenildi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.