RİZE BARO BAŞKANI AV. ÜMİT PEÇE; BU KARAR SADECE EKREM İMAMOĞLU’NA YARAYAN BİR KARAR.  BU KARARLA 6’LI MASANIN ADAYI GALİBA NETLEŞMİŞ OLDU. YARGI MALESEF BU SINAVI DA KAYBETTİ

RİZE BARO BAŞKANI AV. ÜMİT PEÇE; BU KARAR SADECE EKREM İMAMOĞLU’NA YARAYAN BİR KARAR. BU KARARLA 6’LI MASANIN ADAYI GALİBA NETLEŞMİŞ OLDU. YARGI MALESEF BU SINAVI DA KAYBETTİ

RİZE BARO BAŞKANI AV. ÜMİT PEÇE SOSYLA MEDYA HESABINDAN BİR AÇIKLAMA YAPTI.AÇIKLAMA ŞÖYLE ;

Ekrem İmamoğlu hakkında verilen kararı anlamak çok zor. 
Öncelikle verilen kısa karara baktığımızda hakaret suçu nedeni ile alt sınır olan 1 yıldan başlamak yerine 1,5 yıldan temel cezayı belirlemiş, kurul halindeki heyete karşı işlenmesi halinde 1/4 ten başlayan artırım 2/4 olarak belirlenmiş, Tck 62. Maddesi uyarınca 1/6 oranında indirim gerekçesiz uygulanmayarak ceza 2 yıl 7 ay olarak belirlenmiş. Normalde 1,5 yıl gibi verilmesi gereken netice ceza indirimler uygulanmayarak, temel cezanın alt sınırından verilmesi gerekenler de teşdiden verilmek sureti ile artırılmış ve neticede yazılı cezaya hükmedilmiştir. 
Kararı veren yargıç 25 yıllık kıdeme sahip tecrubeli bir hukukçu. Bu denli hata yapmış olması beklenemez.

Bu kararın sonuçlarının siyasi iktidara yaramayacağı kesin. Böyle bir kararı siyasi iktidarın istemeyeceği de yaşanan tecrubelerden sonra çok açık. Zira siyaseten mağdur yaratılmış oldu. 
Bu karar sadece Ekrem İmamoğlu’na yarayan bir karar.  Bu kararla 6’lı masanın adayı galiba netleşmiş oldu. Yargı malesef bu sınavı da kaybetti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.