Rize Barosu Başkanı Ümit Peçe'den Çay Kanunu İçin Eleştiri

Rize Barosu Başkanı Ümit Peçe'den Çay Kanunu İçin Eleştiri

Rize Barosu Başkanı Ümit Peçe sosyal medya hesabından Çay kanunu için sondaj çalışması diyeceğim , çünkü ortada tam bir garabet var diyerek bir paylaşım yaptı.

Rize Barosu Başkanı Ümit Peçe'nin Paylaşımı

Çay Kanunu Sondaj Çalışmaları devam ediyor:))
Sondaj çalışması diyeceğim. Çünkü ortada tam bir garabet var. Yakın zamanda gündeme gelen çay kanunu tasarısında çay üreticisinin adeta aklıyla alay eden düzenlemelerin olduğu hepimizin malumuydu. Özellikle yaş çay taban fiyatının ulusal çay konseyi tarafından belirleneceği yönündeki düzenleme uzun süre kamuoyunda tepki gördü. Bu tasarıyı önce üniversitenin hazırladığı ileri sürüldü. Daha sonra Üniversiteden bu düzenlemeyi kendilerinin yapmadığı yönünde bir yanıt geldi. Sonrasında Ticaret Borsasının fikri olduğu konuşuldu. Bu iddialar da bu kez Borsa tarafından yalanlandı. Velhasıl olayın faili bulunamadı. 
Şimdi yeniden bir çalışmanın başlatıldığını basından çıkan haberlerden öğreniyoruz. 

İnşallah bu kez faili belli, hukuk ve çay bilgisi olan ve eylemi üstlenen bir kişi/ kurum karşımıza çıkar da tekrar aynı kargaşayı yaşamayız. 
Üzgünüz. Çünkü biz Rize Barosu olarak 240 avukattan oluşan bir meslek örgütüyüz. Hem hukukçu hem de büyük çoğunluğu çay müstahsili olan bir meslek örgütü nedense bu tasarı hazırlanırken hiç hatırlanmaz. Fikri sorulmaz.
Kötü bir yasa taslağı asla hazırlamayız. Hele hele hazırladığımız tasarıyı da asla inkar etmez arkasında da sonuna kadar dururuz. 
Gerçekten merakımdan soruyorum bu tasarı kim veya kimler tarafından hazırlandı. Bu soruya net bir yanıt verildi mi?
Haksızlık yapmak asla istemem. Zira Sayın Cumhurbaşkanımız Rize’ye her zaman sonuna kadar sahip çıktı. Sayamayacağımız kadar hizmetlerin talimatını verdi. O nedenle kendisine mimnettarız. Ancak bu kadar yatırım ve hizmetin yanında bu hizmetlere gölge düşürecek işler kimler tarafından neden yapılır? Neden Rize halkından kopuk siyaset yapılmaya çalışılır?
Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir tasarıdan haberdar olduğunu ve istediğini şahsen düşünmüyorum. 
Rize’li vatandaşlarımızın da olup bitenlerden sonra çok daha şeffaf, Rize’nin tüm sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri ile birlikte hazırlanacak bir tasarıya evet diyeceğini, kapalı kapılar ardında, faili belirsiz kişi veya kişilerce hazırlanan tasarıya onay vermeyeceğini naçizane kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.