Rize Belediyesin Ücretsiz Defin İşlemleri

Rize Belediyesin Ücretsiz Defin İşlemleri

Rize Belediyesi 2012 yılı içerisinde bin 350 cenazeyi ücretsiz il içinde ve il dışında naklederken 918 cenazenin defnini ise ücretsiz gerçekleştirdi.

Rize Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan ücretsiz cenaze hizmetleri kapsamında; cenaze vefat ettiği yerden alınarak defin edilmesine kadar tüm işlemler belediye ekipleri tarafından ücretsiz gerçekleştiriliyor. Cenazenin nakil, mezar tahtaları, tabut, kefen takımı ve personel giderleri Rize Belediyesi tarafından karşılanıyor.
Rize Belediyesi 2012 yılı içerisinde bin 350 cenazeyi il içinde ve il dışında nakletti. Türkiye’nin bir çok iyine ve o illere bağlı köylere kadar nakil işlemleri ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilirken 918 cenaze ise il içerisinde ücretsiz olarak defnedildi.
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı cenazelerde sadece cenazenin defin edileceği yere karışamadıklarını belirterek, “İleride hukuksal anlamda vatandaşlarımızla karşı karşıya gelmemek için cenazenin gömüleceği yere ve kazı işlemine karışmıyoruz. Bunun dışındaki tüm cenaze hizmetleri ücretsiz olarak tarafınızdan sağlanmaktadır.”dedi.
Bakırcı Rizelilerin en acı günlerinde yanlarında olmanın kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Cenaze defin işlerinin hemşerilerimize ciddi bir yük getirdiğini, fakat bunu kimsenin de dile getiremediğini hissettik. Bugün bir cenazenin defini 1.5 ile 2 bin TL arasında harcama gerektiriyor. Hemşerilerimizin bu acı günlerinde onlara destek olmak için Sahil Camisi’nin önünde bir gasilhane açtık. Gürcistan’dan bile cenazeleri alarak illerine taşıyoruz. Bir cenazenin bize ortalama gideri 500 TL civarında. 2012 yılı içerisinde sadece defin işleri için harcadığımız rakam 321 bin TL. Nakliye maliyetleri ile bu rakam neredeyse iki katına çıkıyor. Rize Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan tek kuruş almadan bu hizmetimizi vermeye devam edeceğiz” dedi
Bakırcı, özellikle yaşlı vatandaşların kefen parası olarak bir köşede ayırdıkları birikimlerini torunları için harcamaları önerisinde bulunarak, “Argoda bir laf vardır. “Bedava tabut bulursan yatacaksın” diye. Artık bedava tabut bulma diye bir şey yok. Cenaze hizmetleri herkese ücretsiz. Yaşları ilerlemiş hemşerilerimiz, özellikle ninelerin bir alışkanlığı vardır. Kefen paralarını ayırıp saklarlar. Artık bunu yapmalarına gerek yok. O paraları torunları için harcasınlar. Afiyet ile yesinler. Rize halkının kullanmamız için bize emanet ettiği bütçeyi bu gibi hizmetlerde kullanmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.