Rize Bu Acıyı Bir Daha Yaşamasın Diye !

Rize Bu Acıyı Bir Daha Yaşamasın Diye !

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'nin geçmişte çok büyük acılar yaşamasına neden olan ve bir daha aynı acıları yaşamaması için dere ıslah çalışmalarının başladığını bildirdi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'de ıslahı tamamlanmış ve yapımına devam edilen çalışmaların yanı sıra Merkez Hamam Deresi ve Kale deresinin ıslahı için ilk adımların atıldığını, bu derelerin ıslahı için ihale sürecinin tamamlandığını belirtti.

Rize'de derelerin taşması sonucunda geçmişte yaşanan sel felaketleri ile bu felaketlerin neden olduğu ölümlü kazaların bir kez daha yaşanmaması için gayret sarf ettiklerini belirten Karal "Hepimizin bildiği gibi Rize çok yağış alan bir şehir. Öyle ki, Rize'de zaman zaman dört ila beş gün aralıksız süren ve şiddetinde değişkenlik saptanan yağmurlar meydana gelmektedir. Geçmişimizde uzun süreli yağmurların ardından gelen felaketler, acı hatıralar olarak tarihimize işlendi. Gerek can kaybı gerekse mal kaybı olmak üzere zor günler yaşadık. Şimdi o acıları yaşamamak, şehrimizin görüntüsünü daha da güzel kılmak, derelerimizin üzerini açarak turizm açısından görsel bir cazibe oluşturmak, derelerimizi daha bariz bir şekilde denizlerimize kavuşturmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Islahı yapılacak Hamam Deresi ve Kale Deresi hakkında teknik bilgiler veren Milletvekili Karal, "Derelerimiz ihaleye çıktı. Gerçekleşecek olan taşkın koruma inşaatları çerçevesinde Rize merkez hamam deremizde 2.758 metre çift taraflı duvar, 8 adet menfez, 3 adet araç köprüsü, 4 adet yaya köprüsü, 6 adet tersip bendi ve 2 adet ıslah sekisi bulunacaktır. Yine aynı şekilde taşkın koruma inşaatı yapılacak olan Rize merkez kale deremizde 5.136 metre çift duvar, 3 adet menfez, 7 adet araç köprüsü, 7 adet yaya köprüsü ve 4 adet tersip bendi bulunacaktır. Şimdiden Rize'mize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.