Rize Çamlıhemşin Polavit yaylasına 2 metre kar yağdı

Rize Çamlıhemşin Polavit yaylasına 2 metre kar yağdı

RİZE'NİN ÇAMLIHEMŞİN İLÇESİNE BAĞLI POLAVİT YAYLASINDA ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI, BÖLGEDE 2 METRE KAR BİRİKİMİNE NEDEN OLDU. EKİPLER YOLLARI AÇMAYA ÇALIŞIYOR

Kar ve Çığ Riski: Doğu ve Doğu Karadeniz Yollarında Çalışmalar Sürüyor

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Polavit yaylasında etkili olan kar yağışı, bölgede 2 metre kar birikimine neden oldu. Ekipler, yoğun kar yağışının ardından karla kapanan yolları açmaya çalışıyor. Kar temizleme çalışmalarının yanı sıra çığ riskine karşı da önlemler alınıyor.

rize-kar-1.jpg

Van'ın Bahçesaray ilçesinde ise meydana gelen çığ olayı sonucu kapanan yolun açılması için ekipler yoğun çaba harcıyor. Altındere Mahallesi'ne 28 kilometre uzaklıkta bulunan yolun iki noktasına düşen çığlar nedeniyle kapanan yol, Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerince açılmaya çalışılıyor. İş makineleri, çığın etkisiyle kapanan mahalle yolunda tüneller açarak ilerlemeye çalışıyor. Yüksekliği yer yer 6-7 metreyi bulan çığ kütleleri arasında zorlu bir çalışma sürdürülüyor.

rize-kar-13.jpg

Öte yandan, Van-Bahçesaray kara yolunun 22 Aralık 2023'ten bu yana çığ riski nedeniyle kapalı tutulduğu bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde kar kalınlığının 3 metre olduğu belirlendi. Ayrıca Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Polavit yaylasında kar kalınlığının 2 metre, Hakkari Megabütan Kayak Merkezi'nde ise 190 santimetre olarak ölçüldü.

rize-kar-14.jpg

Kar ve çığ riskine karşı bölgede yoğun önlemler alınırken, ekipler zorlu hava koşullarına rağmen ulaşımın aksamaması için büyük çaba harcıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.