Rize Çay Çarşısı'nda  'Rize Devranında Çay' Sergisi Açıldı

Rize Çay Çarşısı'nda 'Rize Devranında Çay' Sergisi Açıldı

Rize'de 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla gazeteciler Aytekin Kalender ve Muhittin Sandıkçı tarafından 'Rize Devranında Çay' adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Çay Çarşısı'nda düzenlenen serginin açılışına; Rize Valisi Kemal Çeber,  İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim,  İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş, Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Cüneyt Aloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç, Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdar, AK Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, AK Parti Rize İl Tanıtım Medya Başkanı Reşit Hapeloğlu, Mahalli İdareler İl Müdürü Muhammet Kalyoncu, BBP İl Başkanı Ensar Özçelik, BBP Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yaşar Karaca, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı, Kahveciler Odası Başkanı Alaeddin Turanlı, Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Gündoğan, Çay Çarşısı Müdürü Hasan Önder, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Öznur Günay, gazeteciler, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

cay-carsisi-1.jpg

Sergiyi 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' kapsamında açtıklarını ifade eden Kalender, "Çay Çarşısı, Rize'nin sembollerinden birisi oldu. İnsanların açıldığı günden beri sıkça ziyaret ettiği bu yer ile özdeşleştirerek çay fotoğraflarının yer aldığı bir sergi açtık. Sergimiz 3 gün boyunca Çay Çarşısı'nda ziyaret edilebilecek. Açılışımıza katılan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

cay-carsisi-13.jpg

"Rize Basınının Gayretlerinden Son Derece Memnunuz"
Serginin açılışında konuşan Vali Çeber ise 'Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı bir kez daha kutlyarak, "Biz kendi alanımızda gazeteci arkadaşlarımız da kendi alanlarında şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Rize basının şehre hizmet verme, kamuoyunu bilgilendirme ve haberler doğru şekilde iletme gayretlerinden son derece memnunuz. Her bir basın mensubumuz ile Rize'de beraber çalışmaktan keyif alıyoruz." dedi.

sergi.jpg

"Yatırımları Test Etmiş Oluyoruz"
Serginin Çay Çarşısı'nda yapılmasının önemine değinen Çeber, "Bu tür organizasyonlarla şehrimize yapılan yatırımları da test etmiş oluyoruz. Havalimanımıza 2 ayda 128 bin civarı insan geldi. Bu da ne kadar doğru ve yerinde bir yatırımın olduğunun ispatıdır. Yine Çay Çarşısı için de açıldığı günden bu yana hemen hemen herkesten olumlu dönüşler alıyoruz. Özellikle dışarıdan buraya gelen insanların övgü dolu sözleri bizleri mutlu ediyor. Günlük ortalama 3 bin kişi Çay Çarşısı'nı ziyaret ediyor. Bundan sonra bu sayı çok daha artacaktır. Burası da böyle güzel sergilere ev sahipliği yaparak kendisini test ediyor. Fotoğrafların sahiplerini ve sergide emeği olan herkesi tek tek tebrik ediyorum." diye konuştu.

Rize'nin en önemli tarımsal ürünü olan çay temalı 40 resmin yer aldığı fotoğraf sergisi 27 Temmuz Çarşamba gününe kadar Çay Çarşısı'nda ziyaretçilere açık olacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.