Rize CHP'te Aday Gösterme Krizi: AK Partili İsim CHP Listesinde

Rize CHP'te Aday Gösterme Krizi: AK Partili İsim CHP Listesinde

RİZE CHP'DE SKANDAL ADAY PAYLAŞIMI. AK PARTİ ÜYESİ OLARAK BİLİNEN MEVLÜT ÇAĞIRAN'IN ADININ YANLIŞLIKLA CHP'NİN BÜYÜKKÖY BELDE BAŞKAN ADAYI OLARAK AÇIKLANMASI, SİYASET GÜNDEMİNE BOMBA GİBİ DÜŞTÜ.

Rize'de CHP İl Başkanlığı tarafından yapılan belediye başkan adayları açıklamasında yaşanan skandal, parti içinde büyük bir kaos yaratırken, AK Parti üyesi olarak bilinen Mevlüt Çağıran'ın adının CHP'nin Büyükköy Belde Başkan adayı olarak açıklanması, siyaset gündemine bomba gibi düştü.

ge3s33rwqaaks8r.jpeg

Aday gösterilen Çağıran, durumu sosyal medya hesabından paylaşarak, "Benim adıma düzenlenen asılsız aday haberleri kesinlikle yanlıştır. Ben AK Parti üyesiyim, CHP ile hiçbir bağlantım yoktur." ifadelerini kullanarak büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirtti.

mevlut.png

Çağıran'ın sosyal medya hesabındaki bu açıklamasının ardından CHP İl Başkanlığı, skandalın büyümemesi adına apar topar yaptığı basın bildirisini geri çekerek, Çağıran'ın adını içermeyen yeni bir bildiri paylaştı. Ancak, yaşanan olay parti içindeki üst yönetimdeki anlaşmazlıkların ve aday belirleme sürecindeki karmaşanın bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

kkk.png

CHP'de Büyükköy Belde Belediye Başkan Adayı Kimliği Yanlış Açıklandı: AK Partili Mevlüt Çağıran'dan Tepki!

Rize'nin Çayeli İlçesi'ne bağlı Büyükköy Beldesi'nde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Mevlüt Çağıran, AK Parti üyesi olduğunu ve CHP ile herhangi bir bağlantısının olmadığını belirterek büyük bir tepki gösterdi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için aday adaylık sürecinin tamamlanmasının ardından, partiler adaylarını açıklamaya başlarken, CHP Çayeli İlçe Başkanlığı'nın Büyükköy Beldesi Belediye Başkan adayı olarak Mevlüt Çağıran'ı duyurması olaylı bir şekilde gerçekleşti. Çağıran, kendisinin AK Parti üyesi olduğunu ve CHP ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla durumu duyuran Çağıran, CHP Çayeli İlçe Başkanlığı'nın hatasını düzeltmesini istedi. Ailesinde bir yakınının mevcut belediye başkanı olduğunu, diğer bir akrabasının ise AK Parti'den aday adayı olduğunu belirten Çağıran, yaşanan olayı ailesine yönelik bir seçim oyunu olarak değerlendirdi.

Önceki CHP İlçe Yönetimi'nde bulunduğunu ancak şu anda hiçbir bağlantısının olmadığını ifade eden Çağıran, kendisinin CHP'de kaydının olmadığını ve partinin eski üyelerinden biri olarak aday gösterilmesinin doğru olmadığını savundu. Ayrıca, adının CHP tarafından haberleşmeden aday gösterilmesini, ailenin diğer adaylarının da olduğu durumu sosyal medya üzerinden bir komplo olarak gördüğünü belirtti.

Mevlüt Çağıran'ın sosyal medya üzerinden yaptığı bu açıklamaların ardından CHP Çayeli İlçe Başkanlığı, hızla bir basın bildirisi yayımlayarak hatayı kabul etti ve Çağıran'ın adını içermeyen yeni bir açıklama yaptı. Bu durum, CHP içindeki aday belirleme sürecindeki karışıklıkları ve anlaşmazlıkları bir kez daha gözler önüne serdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.