Rize dernekler Federasyonundan suç duyurusu

Rize dernekler Federasyonundan suç duyurusu

Rize dernekler Federasyonundan suç duyurusu

Rize Dernekler Federasyonu eski yönetim kurulu üyerlerine suç duyurusunda bulundu.

Federasyonun basına gönderdiği yazılı açıklama şu şekilde

Mayıs ayında yapılması gereken olağan kongreye yetkisiz olmalarına rağmen, halen Rize Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu adına geçersiz bir unvan kullanarak çağrı yapan bir kısım eski yönetim kurulu üyeleri, hiçbir hukuki dayanağı olmayan bu davranışla delegeleri de yanıltarak, hukuka aykırı davranmalarına sebebiyet veriyor.

Mahkemece görevlendirilen heyetin Olağanüstü Genel Kurul yapmaya yetkili olamayacağı biçimindeki iddialarını bir üst mahkeme olan Yargıtay’a taşıyarak, hukuki sürecin devam ettiği gerekçesi ile yapılan kurulu yok sayma gayreti içinde olan grup, kamuoyunu yönlendirmeye ve yanıltmaya çalışıyor.

Fatih İslam KARAOĞLU başkanlığındaki mevcut Rize Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu, kurumsal kimliğini koruma adına mahkemeler nezdinde gerekli işlemleri başlatıp hukuki tedbirleri alarak, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bu hukuksuzluk sebebiyle, delegelerin ileride oluşabilecek mağduriyetlerden zarar görmemesi için gayrimeşru toplantıya katılmamaları büyük önem taşıyor.

2010 yılı olağan genel kurulundan bir süre sonra, Rize Dernekleri Federasyonunda, kaynağında Federasyon Başkanının kurumsal, geniş katılımcı, demokratik, şeffaf, hesap verebilir yönetim anlayışı yerine, bireysel hırs ve ihtiraslarını öne çıkaran, ekonomik, bürokratik ve siyasi rant çabalarının alenen gözlemlendiği tutum ve davranışlarının yönetim kurulunda rahatsızlıklar oluşturmuştur.

Ayrıca, 2010 yılından itibaren Rize Dernekleri Federasyonu adına Ankara’da organize edilen Rize Tanıtım Günleri etkinliklerinde de, Rizeliler adına oluşturulması gereken artı değer yaratılamamıştır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.