RİZE FATMA NURİ ERKAN BİLİM VE SANAT MERKEZİNİN BÜNYESİNDE BU GÜN HAYIRSEVER TOPTAN AİLESİNİN DESTEĞİ İLE “MUSTAFA TOPTAN MATEMATİK MERKEZİ” AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

RİZE FATMA NURİ ERKAN BİLİM VE SANAT MERKEZİNİN BÜNYESİNDE BU GÜN HAYIRSEVER TOPTAN AİLESİNİN DESTEĞİ İLE “MUSTAFA TOPTAN MATEMATİK MERKEZİ” AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Rize Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezinin bünyesinde bu gün Hayırsever TOPTAN ailesinin desteği ile “Mustafa Toptan Matematik Merkezi” açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Rize Valisi Sayın Kemal ÇEBER ve İlimiz protokolünün de hazır bulunduğu açılış programına Toptan ailesi adına Hidayet ve Tolga TOPTAN kardeşler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu matematik seferberliği kapsamında Rize’de “Matematik Merkezi” açılışı gerçekleştirildi. Vali bey açılış konuşmasında hayırsever ailesine teşekkür ederken Bilim ve Sanat Merkezinin çalışmalarını da gururla takip ettiğini belirtti.

rize-matematik-1.jpg

Vali bey konuşmasının devamında açılan matematik merkezinin öğrencilerimizin eğitimine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Konuşmaların sonunda Rize Valisi Kemal ÇEBER ve İl Milli Eğitim Müdür Engin EMEN, hayırsever ailesine plaket takdiminde bulundular.

rize-matematik-12.jpg
Rize Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi’nin müdürü Cengiz GÖZCÜ ile yaptığımız özel röportajda;  Kurum olarak özel yetenekli öğrencilere yetenek alanlarına göre destek eğitim hizmeti verdiklerini, öğrencilerine zenginleştirilmiş ve farklılaştırılmış eğitim imkanları sunmaya çalıştıklarını, öğrencilerini TÜBİTAK ve TEKNOFEST başta olmak üzere çeşitli Ulusal ve Uluslararası proje yarışmalarına yönlendirdiklerini, onlara danışmanlık hizmeti verdiklerini belirtmiştir. Sürekli yenilikçi öğrenme alanları oluşturmaya çalıştıklarını, bu bağlamda Kurum bünyelerinde bulunan Rize Belediyesi Bilim Merkezine ek olarak, Bakanlığımızın başlattığı Matematik Seferberliği kapsamında “Mustafa Toptan Matematik Merkezi’ni açtıklarını, merkezde; 91 farklı materyal ile 350 adet oyun bulunduğunu belirtmiştir. Burada bulunan üç boyutlu materyaller aracılığıyla,  matematiğin soyut kavramlarını elle tutulur, gözle görülür bir hale getirmeye çalıştıklarını, matematiğin öğrenilmesini kolaylaştırmayı, matematiğe karşı ön yargıları yıkmayı, matematiği sevdirerek ve kolaylaştırarak öğrenilmesini amaçladıklarını belirtiler.  

rize-matematik-13.jpg
Kurum müdürü, oyun temelli eğitimin kalıcı öğrenme üzerindeki etkilerini bütün eğitimciler olarak iyi bildiklerini, bu bağlamda açtıkları merkezlerinde 350 çeşit oyuna yer verdiklerini ifade etmiştir. Bu oyunların İlkokul matematik öğretim programındaki kazanımlarla paralel olarak tasarlandığını, öğrencilerin okullarında gördükleri matematik konu ve kazanımlarını oyunlaştırma yöntemi ile burada pekiştirmeyi, öğrenilmesini daha kolay hale getirmeyi ve kazanımların kalıcılığını arttırmayı amaçladıklarını belirtmiştir.  

rize-matematik-14.jpg
Kurum müdürü, açılışı yapılan merkezin materyal sayısı ve matematik oyun atölyesi konsepti ile Ülkemizde bir ilk olduğunu belirtmiştir. Müfredattaki matematik kazanımlarıyla uyumlu bu tür oyunların ve matematik merkezlerinin daha da yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulamıştır. Bakanlığımızın başlattığı matematik seferberliğinin çok iyi ve ileri düzeyde bir adım olduğunu, bu kapsamda matematik öğretimi ile ilgili çalışmalara devam edeceklerini, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapacakları planlama doğrultusunda öğretmen eğitimlerini tamamlamayı, merkezimizi bütün öğrenci ve öğretmenlerimize açmayı planladıklarını belirtmiştir.

rize-matematik-15.jpg
Kurum müdürü bizlerin aracılığı ile açılış programına katılanlara ve değerli büyüklerine teşekkürlerini ve hürmetlerini ifade etmiştir. Mustafa Toptan Matematik Merkezi’nin açılmasına yaptıkları değerli katkılardan dolayı hayırsever TOPTAN ailesine ve ailenin değerli üyeleri Hidayet ve Tolga TOPTAN’a, açılış süreçlerinde desteğini esirgemeyen Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Engin EMEN’e teşekkürlerini sunmuştur. 

rize-matematik-16.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.