Rize Fener Lisesi Öğrencilerinden Eylem

Rize Fener Lisesi Öğrencilerinden Eylem

Rize'de Fener Lisesi'nin İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüleceği iddiası öğrencileri ayaklandırdı.

Rize'de Fener Lisesi'nin İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüleceği iddiası öğrencileri ayaklandırdı. Okullarının kapatılacağının konuşulmasına tepki gösteren öğrenciler Karadeniz Sahil Yolu'nu bir süre ulaşıma kapattı, '20 yıllık okul tarih olamaz' sloganları attı.

Fener Lisesi'nde öğrenim gören 150 öğrenci, okullarının kapatılarak İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüleceği söylentilerine tepki gösterdi. Okul önünde biraraya geldikten sonra Karadeniz Sahil Yolu'nu ulaşıma kapattı. '20 yıllık okul tarih olamaz' ve 'Fener Lisesi kapatılamaz' sloganları atan öğrenciler alkışlarla tempo tuttu. Öğrencilerden M.M., okullarının Rize tarihi içinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "İlimizde yeterince İmam Hatip okulu var. Okulumuzun kapatılmasını istemiyoruz. Eğer İmam Hatip yapılacaksa yeni bir bina yapılsın. Bu zor bir şey değil" dedi. Diğer öğrencilerde okullarının kapatılacağının konuşulmasının üzüntü verici olduğunu belirterek yanlış olarak değerlendirdikleri karardan dönülmesini istediler.



Öğrencilerin yanına gelen Coğrafya Öğretmeni Erhan Yıldırım da, onları karayolunu ulaşıma açmaları konusunda uyararak, "Okulumuzun adının değiştirilmesi konusunda bir çalışma var. Şu anda kesinleşmiş bir şey yok ama ileride ne olacağını bilmiyoruz" dedi.



Öğrenciler daha sonra slogan atarak karayolunu ulaşıma açıp okullarına döndü. Yolda biriken araçlarda yola devam etti. Polis ekipleri de eylemden sonra okul önüne geldi.







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.