Rize Fener Sahilini Dev Dalgalar Vurdu

Rize Fener Sahilini Dev Dalgalar Vurdu

Rize'de dün gece çıkan fırtına fener sahilini adeta aldı.

Rize Merkez'de dev dalgalar Fener sahilini bozdu. Sahilde bulunan dolgu üzerine kurulmuş olan çocuk parkını ve  bir kafeyi kırıp geçiren dev dalgalardan kayıkhanede nasibini aldı. Kum balıkçılık adını taşıyan bir kayık batarken  kayıkhane de büyük zarar gördü.

ÖSYM tarafından düzenlenen üniversitesi sınavı dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde sınava giren öğrenci yakınları sahile toplanarak dev dalgaları izledi. Meraklı vatandaşlar ilk kez bu kadar büyük dalga gördüklerini belirtip, izlemenin kendilerine zevk verdiğini söyledi.

Hasar gören tesisleri yerinde inceleyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, sahilde “t” olarak tabir edilen dalga kıranlar yapılmadığı sürece benzer hasarların sürekli yaşanabileceğini belirterek, “Biz sahillerimizde bu tarz durumların yaşanacağını önceden biliyorduk. Ancak, bu mevsimde böyle bir şey beklemiyorduk. Belediyemize ait tesisimiz zarar gördü. Bizim tesisimiz sökülebilir bir tesis. Geceden sökmemiz gerekirdi. Biraz geç kaldık. Ancak ilimizde ‘T’ler yapılmadığı sürece bu tarz hasarlarla sürekli karşılaşacağız. Komşu ilde bolca olan ‘T’ler’den ilimiz sahilinde de yapılması gerekmektedir” dedi.







 















Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.