Rize Günleri Programı Belli Oldu

Rize Günleri Programı Belli Oldu

Bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Rize Tanıtım Günleri ile Ankara, `Çayın Başkenti, Başkentte` sloganıyla dört gün sürecek olan muhteşem bir görsel şölene hazırlanıyor.

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da büyük bir sabırsızlıkla beklenen Rize Günleri; Rize’nin kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda her köşesiyle tanıtılmasını hedefliyor.
 
Rizeli Hanımların Çay İkramı Başkente Taşınıyor…
 
8 Mart Cuma gününün Rize Günleri açılışının yanında Dünya Kadınlar günü olması münasebetiyle, 10:30-11:30 saatleri arasında Rizeli hanımlarımızdan Ankaralı hanımlara, Ankara’nın merkezi Kızılay Sakarya caddesinde, 20 bin adet özel hazırlanmış Çaykur çay paketleri dağıtılacak.
 
Resmi Açılış Görkemli Olacak..
 
Her yıl olduğu gibi bu yılda dört gün boyunca Rize Günleri birbirinden eğlenceli görsel bir şölene dönüşecek. 8 Mart 2013, saat 14:00 de Sayın Bakanımız Hayati YAZICI’NIN katılımlarıyla AKM’de fuar alnında resmi açılışı yapılacaktır.
 
Açılış programında; sanat ve siyaset alanında çok önemli isimler bir araya geliyor. Folklor gösterileri, yöresel eğlenceler ve çok daha fazlası açılış töreninde yaşanacak.
 
Başkentte Rize Anlatacak; Sorunlar ve Çözümler Konuşulacak…
 
Bu yıl; yöremizin değerleri, sorunları ve çözümleri birbirinden farklı konularla gündeme getiriliyor. Alanında uzman ve birbirinden değerli katılımcılarla, Rize’ye ait konular gündeme taşınacak.
 
Ovit Projesi ve Rize’de Ulaşımın Alt Yapısı, Tulum, Kemençe ve Armonika, Rize’de Kadın Olmak, Beşikten Kaşığa Şimşir, Rize’de Kış Turizm ve Ayder’e Kayak Projesi, 20.Yılında KEİPA, Ödüllü Fotoğrafçılarımız, DOKAP ve Turizm Mastır Planı, konularında paneller yapılacak.

Görenler, Rizeli’nin Zekasına Hayran Kalacak..
 
İkizdere’nin Petran (Laz)boardı, Tunca’nın Formulazı, Ardeşen’in Tahta Dönmedolabı… Rize’mizin mucit zekasının birbirinden renkli buluşları ve oyunları bu yıl Başkente taşınıyor ve Rize Günleri’ne geliyor.
 
Başkentliler Rize Ürünlerini Bekliyor..
 
Yoğun bir ilgi gören ve dört gün boyunca kesintisiz alışverişin yapıldığı Rize Günlerinde; Yöresel ürünler pazarı ve yöresel yemek çadırı bu yıl da yöremize ait pek çok çeşidi bir araya topluyor.. El dokuma ve özel Rize bezleri, hediyelik eşyalar, birbirinden güzel yöresel ürünler ve daha fazlası,Rize Günlerine geliyor. Ankaralı ve Ankara’da yaşayan Rizeli, Karadenizli hemşerilerimiz alışveriş yapmak için Rize Günlerini bekliyor.
 
Başkent’te Kaçkar Yayla Şenlikleri..
 
Tulumun, Kemençenin her köşesinde çalacağı, horonların oynanacağı, dört gün boyunca yöresel skeçlerin sahneleneceği ve yöresel sanatçılarımızın sahne alacağı Kaçkar Yayla Şenlikleri, bu yıl da adından çok söz ettirecek.
 
Birbirinde güzel konserlerle Rize Günleri, Rizeli sanatçılarımızı sevenleriyle ücretsiz konserlerle buluşturuyor.
 
Rize, Ankara’da İkramlarda Bulunacak..
 
Rize Ziraat Odası Rize Günleri’nde 2 ton kivi dağıtmaya hazırlanıyor. Aynı etkinlikte kivinin yanında 500 kilogram maviyemiş(likapa) ve 10 bin adet Rize simidi ikramında bulunulacak.
 
Rize Çayı, Rize Günlerine gelenlere sınırsız ikramını sunacak, Rize Günleri taptaze çay kokacak.
 
Rize ilçeleri de gelen tüm misafirlere kendi ikramlarını sunacak..8-11 Mart tarihleri arasında Ankara’da ev sahipliğini Rize yapacak.
 
Rize’nin Kültürel Etkinlikleri Göz Dolduracak..
 
YEŞİL ÇAYIN SİYAZ BEYAZ SERÜVENİ, SİZİN OBJJEKTİFİNİZDEN KAÇKARLAR, RİFSAD, EBRULİ KADIN DERNEĞİ, HASAN ÖNDER VE RESUL ÇELİK VE RİZELİ KADIN RESSAMLAR sergileri bu yıl da büyük beğeni toplayacak.
 
“Hayden Rize’ye…”
 
Rize Günleri, Rize’nin Ankara’da tanıtılması için önemli bir fırsat olmuştur. Yerel ve ulusal basının dikkatle takip ettiği, binlerce insanın ziyaret ettiği ve büyük ilgi gösterdiği Rize Tanıtım Günleri, bu yıl da beklentileri fazlasıyla karşılamaya hazırlanıyor.
 
Rize’nin dört gün boyunca Ankara’ya taşınması, Rize’ye turizm, ekonomik ve sosyal anlamda köprü oluşturmasına zemin hazırlamaktadır.
İŞTE RİZE GÜNLERİ PROGRAMI



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.