Rize için kar uyarısı , cuma günü kaşmadancumartesi geceye kadar yoğun kar yağışı uyarısı

Rize için kar uyarısı , cuma günü kaşmadancumartesi geceye kadar yoğun kar yağışı uyarısı

RİZE İÇİN KUVVETLİ KAR UYARISI. METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN YAPILAN UYARIDA 26 OCAK CUMA GÜNÜ 22.00'DA BAŞLAYACAK KAR YAĞIŞI İÇİN DİKKATLİ OLUNMASI VURGULANDI

Rize'de Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde beklenen yağışların kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışına dönüşeceği konusunda uyarılarda bulundu. Yapılan değerlendirmelere göre, özellikle kar yağışının etkili olacağı saatlerde buzlanma ve don olaylarına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağışlar ve eğimi fazla dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklarla karşılaşma riski bulunmaktadır.

Meteoroloji yetkilileri, Rize genelinde etkili olması beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle vatandaşların özellikle dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını öneriyor. Sürücülerin yolculuklarında hızlarını düşürmeleri, don ve buzlanma nedeniyle kayma riskine karşı önlem almaları önem arz etmektedir.

Özellikle eğimi fazla dik olan yamaçlardan uzak durulması, çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması ve yetkililerden gelen uyarılara kulak verilmesi, olası olumsuzluklara karşı alınacak en etkili tedbirler arasında bulunmaktadır.

Rize halkı, meteorolojik durumu yakından takip etmeleri ve gelişen hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarıldı.

 

Meteorolojinin yaptığı uyarı: 

Yağışların , kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağış ile eğimi fazla dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir denildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.