RİZE İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI İBRAHİM TÜRÜT BAŞKANLIĞINDA YAPILAN VE RİZE VALİSİ KEMAL ÇEBER’İN KATILDIĞI MART AYI OLAĞAN TOPLANTISINDA, İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2022 YILINA AİT FAALİYET RAPORU OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

RİZE İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI İBRAHİM TÜRÜT BAŞKANLIĞINDA YAPILAN VE RİZE VALİSİ KEMAL ÇEBER’İN KATILDIĞI MART AYI OLAĞAN TOPLANTISINDA, İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2022 YILINA AİT FAALİYET RAPORU OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt başkanlığında yapılan ve Rize Valisi Kemal Çeber’in katıldığı Mart ayı olağan toplantısında, İl Özel İdaresi’nin 2022 Yılına ait Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantılarının birinci birleşimine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Genel Sekreter Yardımcıları Yunus Emre Ayar ve Erol Bıyık, Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri katıldı.

İl Özel İdaresi bünyesinde hazırlanan ve Genel Sekreter Ümit Hüseyin Sarı tarafından meclis genel kuruluna sunulan İl Özel İdaresi 2022 Yılına ait Faaliyet Raporu yapılan oylama sonucunda oy birliği ile kabul edildi.

rize-il-ozel-idare-1.jpg

Meclis Başkanı İbrahim Türüt, oylamanın ardından yaptığı konuşmada “göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilimizi hizmet anlamında daha ileriye taşımak adına bölgemizin öncelikli konularını bir bir gündemimize alıp, yaptığımız istişarelerle sahada uygulamaya çalışıyoruz. Bu anlamda İl Özel İdaresi olarak her yıl olduğu gibi 2022 yıldaki 160 Milyon TL olan öz bütçemizi, ek ödeneklerle birlikte yaklaşık 510 Milyon TL’ye çıkararak yatırıma dönüştürdük. Yaptığımız hizmetlerin ilimize kazandırılması ve bütçemizin bu rakamlara ulaşmasına vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valimize ve Teşkilatımıza meclisimiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca 2022 Yılına ait Faaliyet Raporunun hazırlanmasında ve hedeflenen yatırımların sahada uygulanması noktasında büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdüren Genel Sekreterimize, Genel Sekreter Yardımcılarımıza, İl Genel Meclisi Üyelerimize, Birim Müdürlerimize ve tüm İl Özel İdaresi ekibimize tebriklerimi iletiyorum.” dedi.

rize-il-ozel-idare-12.jpg
Toplantıda konuşan Vali Kemal Çeber, “Her yıl olduğu gibi bu yılda İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi, sizler ve bizler genel anlamda sınıfı geçmişizdir. Bu tablonun bize verdiği karne budur. Rize Özel İdaresi bütün bileşenleri ile sınıfı geçmiştir. Bazı çalışmalar daha güzel olmaz mı? tabi ki olur bunun içinde daha çok çalışmaya devam edeceğiz.  Daha önceki yıllarda olduğu gibi büyük bir uyum, birliktelik ve koordinasyon içinde hareket ettiğiniz ve sorunlara vakıf olarak alanda işleri kolaylaştırdığınız için her birinize teşekkür ediyorum. 2023 yılında da aynı gayreti, birlikteliği ve koordinasyonu görmeyi ümit ediyorum” dedi.

rize-il-ozel-idare-13.jpg
Rize’nin önemli yatırımlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanında ki gelişmelere de dikkat çeken Vali Çeber, “Açıldığı günden bu yana Rize-Artvin Havalimanımızda doluluk oranı yüzde 80’lerin altına hiç düşmedi. Genel anlamda ise yüzde 90’ların üzerinde devam etti. Bu da havalimanının ne kadar isabetli bir yatırım olduğunu ortaya koydu.
Haftada İki Gün Tel Aviv’den Rize’ye Uçuş 
Daha öncede duyurmuştuk, Umman ülkesinin en büyük havayolu şirketi SalamAir nisan sonu itibariyle direk umman Rize uçuşlarını başlatıyor.  Dün itibariyle de 2.  Yurt dışı seferi kesinleşti.  Pegasus hava yolları Haziran ayının başından itibaren Tel Aviv’den Rize’ye direk uçuş iznini adlı görüşmeler tamamlandı. Pegasus haftada iki gün tel Aviv’den Rize’ye uçuş yapacak. Katar ve Suudi Arabistan da çalışmalarına devam ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.