RİZE İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU TOPLANTISI ‘ÇAY VE TURİZM, ÇAY TURİZMİ’ GÜNDEMİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

RİZE İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU TOPLANTISI ‘ÇAY VE TURİZM, ÇAY TURİZMİ’ GÜNDEMİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Rize İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı ‘Çay ve Turizm, Çay Turizmi’ Gündemiyle Gerçekleştirildi.

İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı, Rize Vali Yardımcısı Vekili Ertuğrul ARSLAN Başkanlığı’nda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonuyla, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Ürün Pazarlama Grup Müdürü Burcu GEZEROĞLU, Destinasyon ve Tema Uzmanı Yakup DEMİR, Destinasyon Koordinatörü Mustafa Ercenk KOCAOĞLU ve kurul üyelerinin katılımıyla Çay Çarşısı’nda düzenlendi. 
Kurul üyelerine TGA Destinasyon v Tema Uzmanı Yakup DEMİR tarafından İl Tanıtım ve Geliştirme Programı ve Rize Çalışmaları sunumu, TGA Ürün Pazarlama Grup Müdürü tarafından kültür rotaları, gastronomi ve Rize için planlanacak Çay Rotası çalışması sunuldu.
Rize’de çay ve turizm çalışmalarını değerlendirmek üzere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Turizm Fakültesi Dr. Öğrt. Üyesi Elif ACUNER Rize İli Turizm Potansiyeli ve Çay Turizmi konulu sunumunu ve Çay Çarşısı Genel Müdürü Hasan ÖNDER Çay Çarşısı ve turizm hareketliliğine etkileri konulu sunumunu gerçekleştirdi. Turizm acenta sahibi Burak AVCI düzenledikleri Çay Turları ve Tematik Turları kurul üyelerine sundu.

“İl Tanıtım ve Geliştirme Programı” kapsamında Kısa Vadeli Çalışma Planı kapsamında çay rotalarının ve tematik rotaların oluşturulması, gorizeturkiye dijital platformu ve sosyal medya hesaplarına yönelik çalışmaların kurul üyeleri ve paydaş kurumların işbirliğiyle yürütülmesi için çalışmalar başlatıldı.
Toplantı sonrasında TGA katılımcılarıyla Çay Çarşısı tanıtım gezisi düzenlendi, Çayın Serüvenini anlatan 13 D sinema izlendi. Ziraat Botanik Çay Bahçesi gezilerek çay turizmine yönelik çalışmalar değerlendirildi.
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.