RİZE İYİ LİSE ÖĞRENCİLERİNİ TRABZON VE DİĞER ŞEHİRLERE Mİ KAPTIRIYOR ?

RİZE İYİ LİSE ÖĞRENCİLERİNİ TRABZON VE DİĞER ŞEHİRLERE Mİ KAPTIRIYOR ?

Rize Levent Okulları Kurucusu Abdulkadir ERDEM ‘e LGS ‘de yüksek başarı gösteren öğrencilerin neden başka şehirlerde ki okulları tercih ettiğini sorduk.

Abdulkadir ERDEM;
İlin en iyi öğrencileri İstanbul ve Trabzon’daki özel ve devlet liselerine gidiyor. Zira daha teknik ve sayısal eğitim alınabileceği düşüncesiyle hareket eden veliler, başka şehirlerde okumanın uyumsuzluk zorluklarıyla karşılaşıyor. Ayrıca bu gençlerin başarısı ilimize yazılmıyor.
Abdulkadir ERDEM’e yönelttiğimiz bu duruma alternatif nedir? Sorusuna  Rize Levent Kolejinde dört yıldır %0 ile %2 ararasında ki çocuklara üniversite sınav programını iki yılda bitirdiğimiz özel guruplar kurduk ve farklı seviyede ki burslarla destekliyoruz  şeklinde cevap verdi.
Ayrıca; 2019-2020 ve 2021 yıllarında %1’e her yıl az 7 kişi ya da daha fazla öğrenci yerleştirdiklerini 2021’de LGS il Birici, İkinci ve Üçüncüsü’nü çıkardıklarını, %1’e 8 öğrenci yerleştirdiklerini söyledi.

Dört yıldır sağladıkları istikrarlı LGS başarısını 9. Sınıflarda özel guruplar kurarak üniversite sınavına taşıyacaklarını, 2022’de çok büyük üniversite başarısı sağlayacaklarını söyledi.

 

rize-levent-okullari.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.