RİZE İYİDERE'DE YIKIM BAŞLADI

RİZE İYİDERE'DE YIKIM BAŞLADI

Rize'nin İyidere ilçesinde sel afetinde zarar gören binaların yıkımına başlandı

Rize’nin İyidere ilçesinde geride bıraktığımız yıl Temmuz ayında yaşanan sel afetinde hasar gören yapıların yıkımına başlandı.


Rize’de 2021 yılı Temmuz ayında yaşanan sel afetinin ardından hasar gören binalar tespit edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararıyla dere yatağı üstünde bulunan ve hasar gören binaların yıkımları başlatılmıştı. Rize merkeze bağlı Muradiye beldesi, Çayeli İlçesi’ne bağlı Büyükköy Beldesi ve Güneysu ilçesinde gerçekleşen yıkım işlemlerinin ardından, Rize’nin İyidere ilçesinde de yıkım işlemlerine başlandı. Hak sahipleri ile anlaşmanın sağlandığı noktalarda boşaltılan binalar, görevliler tarafından kontrollü olarak yıkılmaya başlandı.

iyidere-yikim-1.jpg
Gerçekleşecek yıkımlarla ilgili bilgi veren İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete “2021 Temmuz ayında ilimizde yaşanan sel felaketinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkımlara izin verilmişti. Bunları yıkmak tabii ki hiçbir zaman kolay olmuyor. Ama ilçemizde yaptığımız çalışmalarda vatandaşımızın da desteği ile gün itibariyle hem dere yataklarının üstünde bulunan yıkılması gerekli olan binalar hem de ilçemizde bulunan İçişleri Bakanlığı talimatıyla metruk yapıların yıkımına başlayacağız.

iyidere-yikim-12.jpg

Tabii bunları yaparken vatandaşımızın da iş ortaklığı ile onlara da destek sağlayarak yıkım maliyetini de belediye olarak üstlenerek vatandaşımıza destek sağlamaya çalıştık. İnşallah yıkımlar tamamlandıktan sonra ilçemizde devam etmekte olan dere ıslah çalışmalarımız ile ilçemizin adına yakışır İyidere deresiyle birlikte gerekli çalışmaları yaparak insanların sosyal olarak da kullanabileceği güzel alanlar oluşturacağız.

iyidere-yikim-13.jpg

Burada halkımızın herhangi bir mağduriyeti yok. Yeni imar planları kullanılarak vatandaşlarımız asla mağdur olmayacak” dedi.
İyidere ilçesinde 1. Etapta 11 dükkân ve 9 dairenin yıkılacağını belirten Belediye Başkanı Mete “An itibariyle birinci etapta aldığımız kararda 11 tane dükkân ve 9 dairenin yıkımını inşallah bitirmiş olacağız. Yıkımı bu ay sonu içince bitirip 1 Şubat itibariyle Devlet Su İşleri (DSİ) müteahhidimize teslim edip ıslah çalışmalarımıza başlayıp bu alanı Ramazan Bayramı’na kadar inşallah bitirmek istiyoruz. Zaten bunun haricinde bir de meydan projesi var hemen derenin kenarında. İnşallah meydan projesine de başlayıp 2022’nin 2. çeyreğinde yani ağustos ayı sonunda bu alanı da vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

iyidere-yikim-14.jpg
Yaptıkları her işte yurtdaşın rızasının önemli olduğuna değinen Mete “Bu yıkımlar kesinlikle temmuz ayında ilimizin yaşadığı afetten dolayı her ilçede bulunan dere yatakları üstünde bulunan yapıların yıkımıyla ilgili. Ama tabii ki burda kendi başımıza hareket etmedik. Vatandaşlarımızı da yanımıza alarak onların mal ve can kaybını kesinlikle sıfıra indirmek için hem o binalar hem dere yataklarındaki binalar ve ilçemizde zamanında yıkım kararları verilmiş ancak bir türlü yıkılamamış İçişleri Bakanlığı’mızın üstünde durduğu metruk binaları da içerisine ekleyerek komple bir proje inşa ettik. Burada hak sahibi olan yurttaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. 3 senedir görevdeyim. Ay olarak 33. Aydayım. 33 aydır almış olduğumuz her kararda vatandaşımızın görüşü ve gönlü alınmıştır. Görevimizi vatandaşımızla birlikte el ele beraber yürütmeye çalışmaktayız” biçiminde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum