Rize Lise Öğrencileri, TEKNOFEST 2024 İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor: "Temren" Roketiyle Birincilik Hedefi

Rize Lise Öğrencileri, TEKNOFEST 2024 İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor: "Temren" Roketiyle Birincilik Hedefi

RİZE GENÇLİK MERKEZİ DENEYAP ATÖLYESİNDE EĞİTİM ALAN 15 LİSE ÖĞRENCİSİ, TEKNOFEST 2024'E DAMGA VURMAK İÇİN ‘’ TEMREN ‘’ ROKETİ’YLE YARIŞACAKLAR

Rize Gençlik Merkezi Deneyap atölyesinde eğitim alan 15 lise öğrencisi, TEKNOFEST 2024'e damga vurmak için hummalı bir çalışma içerisinde. Geçen yıl yaşadıkları raporlama sıkıntısı nedeniyle elenen öğrenciler, bu kez daha güçlü ve hazırlıklı bir şekilde yarışmaya katılmak amacıyla "Temren" adını verdikleri roketlerini tasarladılar.

roket1.jpg

Geçen yıl elendikleri deneyimden ders çıkaran öğrenciler, bu yıl 1400 metre yüksekliğe kadar çıkabilen roketleriyle finalleri zorlayarak Rize'yi temsil etmeyi hedefliyorlar. Serdar Yazıcı, takımlarının Rize'deki ilk ve tek lise takımı olduğunu vurgulayarak, "Hem roket ve uçan araba konusunda hem de elektrikli araç noktasında. Finale çıkıp rampaya roketimizi koymak, piste aracımızı çıkartmak, finalde Rize'yi temsil etmek, gururlandırmak ve başarı elde etmek istiyoruz" dedi.

roket13.jpg

Abdulkadir Bektaş ise iddialı projelerle birinciliği getireceklerini belirterek, "Uçan araba, roket ve elektrikli araba projelerimizde iddialıyız. Şimdi de o finallere gideceğiz. Roketimizi rampaya koyacağız ve Rize adına birinciliği alacağız" şeklinde konuştu.

Elektrikli araç takım kaptanı Cemre Avşar da, "Hedefimiz her alanda birinci olmak. TEKNOFEST lise roket, elektrikli araba ve uçan araba yarışmalarına hazırlanıyoruz. Milli teknoloji hamlesinde biz de bir katkı sağlıyoruz" diyerek öğrencilerin kararlılığını ve hedeflerini vurguladı.

roket14.jpg

Bu gençler, geçen yılki tecrübelerinden aldıkları güçle, "Temren" roketleriyle birlikte TEKNOFEST'ten birincilikle dönmenin hayalini kuruyorlar. Rize'nin adını en iyi şekilde temsil etmek ve başarı elde etmek için kolları sıvayan bu genç takım, milli teknoloji hamlesine kendi katkılarını sunmaya kararlı bir şekilde devam ediyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.