RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN TÜRKİYE YÜZYILI DİN ÖĞRETİMİ RİZE ÇALIŞTAYI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ

RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN TÜRKİYE YÜZYILI DİN ÖĞRETİMİ RİZE ÇALIŞTAYI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Rize Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Rize Çalıştayı," 1 gün boyunca devam etti.

Çalıştayda, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen İmam Hatip Liseleri Meslek dersleri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, din, ahlak ve değer alanı seçmeli derslerinin öğretimine ilişkin beklentiler, sorun alanları ve geliştirilmesi gereken konular ele alınarak değerlendirildi.

rize-din-1.jpeg

Çalıştay, katılımcıların görüş ve önerilerini paylaşma imkanı bulduğu bir platform sunarak, din eğitimi alanındaki beklentilerin ve geliştirilmesi gereken hususların tartışılmasına olanak tanıdı. Bu kapsamda, din öğretimi alanında daha etkili ve nitelikli bir eğitim süreci için ortak çözüm yolları üzerinde görüş birliği sağlanmaya çalışıldı.

rize-din-12.jpeg

Rize Öğretmenevi Akşam Sanat Okulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen, 4 masada 12’şer katılımcı olmak üzere toplamda 48 katılımcının yer aldığı çalıştaya; Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Bünyamin Akyüz, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, ilimiz genelinde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ile İHL Meslek Dersleri İdareci ve Öğretmenleri, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi akademisyenleri ve STK temsilcileri katıldı.

rize-din-13.jpeg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.