Rize Şehir Hastanesi inşaatının dolgu çalışmaları tamamlanarak üst yapı çalışmalarına geçildi

Rize Şehir Hastanesi inşaatının dolgu çalışmaları tamamlanarak üst yapı çalışmalarına geçildi

RİZE ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATI HIZLA YÜKSELECEK. 340 BİN METREKARELİK ALANDA PLANLANAN HASTANE İNŞAATININ DOLGU ÇALIŞMALARI TAMAMLANARAK ÜST YAPI ÇALIŞMALARINA GEÇİLDİ

Rize Şehir Hastanesi İnşaatı Hızla Yükseliyor: Vali ve Yetkililer İncelemelerde Bulundu

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve diğer yetkililer, Rize'nin Taşlıdere ve Hamidiye Mahalleleri arasına yapılacak olan Rize Şehir Hastanesi'nin inşaat alanını ziyaret etti. Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan heyet, yapılan çalışmaları inceledi.

340 bin metrekarelik alanda planlanan hastane inşaatının dolgu çalışmaları tamamlanarak üst yapı çalışmalarına geçildi. Temel kazıları ve fore kazık çalışmaları başlayan hastane, bölgeye önemli bir sağlık tesisi kazandıracak.

Vali Baydaş, yaptığı açıklamada, "Temel kazısı gerçekleştiriliyor, çalışmalar süratle ilerliyor. Aynı zamanda fore kazık çalışmaları da başladı. İnşaat bütün hızıyla planlandığı gibi devam ediyor. Burada çok muazzam bir mühendislik çalışma gerçekleşecek, şehrimiz ve bölgemiz açısından önemli bir tesis olacak. Çalışma hızlarından dolayı yüklenici firmayı tebrik ediyorum. Ön görüldüğü sürede hastanemizin yükseldiğini hep beraber göreceğiz" dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise, hastanenin inşa aşamasını değerlendirerek, "Binanın oturacağı alandaki kazı çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlanmış. Binayı sağlam bir şekilde yapmak için fore kazıklarla sağlamlaştırılıyor. Bu bölgede nasıl 'Ovit Tüneli' ve Havalimanı başlayıp bitti ise burası da en kısa zamanda bitirtilmiş olacak" şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ise hastanenin bölgeye önemli bir katkı sağlayacağını ifade ederek, "Hastanemiz tamamlanmasıyla sadece şehrimize değil çevre illere ve komşu ülkelere hizmet verecek bir eser karşımıza çıkacaktır" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.