RİZE SENİN KAMPANYASININ ÖDÜLLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULDU

RİZE SENİN KAMPANYASININ ÖDÜLLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULDU

Sıfır Atık projesi çerçevesinde, Rize Belediyesi’nin ilimizde başlatmış olduğu “Rize Senin” kampanyası kapsamında

2021 – 2022 yılı eğitim öğretim döneminde okullarımızda sürdürmüş olduğumuz geri dönüşüm seferberliğine katılım sağlayan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü haftası kapsamında Kurtuluş İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen ödül törenine Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen ve İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Savaş muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katılım sağladı.

rahmi-metin-1.jpg

Bir yıl boyunca yürütülen kampanya çerçevesinde okullarımızda “Rize Senin Projesi” kapsamında halkımıza sıfır atığı benimsetmek amacıyla 48 okul, 27 bin öğrenci, 70 bin kişiyle 8 bin konutta proje hayata geçirilerek sıfır atık eğitimleri verilmiş, yıl boyunca devam eden kampanya tamamlandı. Şehrimizde Rize Belediyesi koordinesinde 346 atık noktasında 1358 atık kutusu ile kağıt, cam, plastik, metal, atık pil, atık yağ, elektronik atık ve tekstil ürünlerini geri dönüştürerek ekonomiye katkı sağlandı. Öğrenci, öğretmen ve velilerin desteğiyle okullarımızda başlatılan “Rize Senin” kampanyasında çalışmalar devam etmektedir. Şuana kadar okullarımızda 20 bin 59 parça atık giysi, 3122 kg atık yağ, 32 bin  680 kg ambalaj atığı, 6 bin 876 kg elektronik atık toplandı. Kampanya çerçevesinde 106 bisiklet çocuklara takdim edildi. Ayrıca okul bazında dereceye girenlere tablet ve yazıcı hediye edildi.

rahmi-metin-12.jpg

Hediye Takdim töreninde bir selamlama konuşması gerçekleştiren Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Çevre Günü’nün sadece sembolik olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü olduğunu, aslında her günümüzün çevre günü olması gerektiğini ifade ederek konuşmasına başladı.

rahmi-metin-14.jpg

Başkan Rahmi Metin; “Çevre duyarlılığı içselleştirilmesi ve hayatımızda bir davranış modeli olması lazım. Sıfır atık aslında bizim dinimizde de olan bir şey, Allah; “yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz” buyuruyor. İsraf kavramına dikkat etmemiz gerektiği kadar alıp tüketmemiz gerekiyor. Rize Belediyesi olarak Kalkandere Organize Sanayi bölgesinde Çay Çöpünden Mangal Kömürü ve Elektrik Üretim Tesisi yaptık. Burada Çay’ın fabrikalarda işlendikten sonra kalan çöp kısmını mangal kömürüne dönüştürüyor. Yeniden geri dönüşüme ekonomiye kazandırıyoruz. Ayrıca yine aynı tesiste elektrik üretiyoruz. Arkadaşlarımız bir yıl boyunca gayretli bir çalışma yaparak okullarımızda geri dönüşümün önemiyle ilgili çeşitli eğitimler verdiler. Şehrimizde asılan afişlerle halkımızı bilgilendirmeye çalıştılar. Gençlerimiz de bu çalışmalara katkı verdi. Farklı kategorilerde geri dönüşümler sağlandı. Rize Belediyesi olarak sokaklarımızda temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Evet, temizlemek bizlerin görevi ancak kirletmemek, çevreyi temiz tutmak da hepimizin görevidir. Kirletmemeye gayret edersek hep birlikte en temiz şehri birlikte inşa edeceğimize inanıyorum. Bu etkinlikte emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

rahmi-metin-15.jpg

Etkinlik sonunda kampanyaya katılan öğrencilere Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen tarafından hediyeleri takdim edilerek, alanda bulunan çevre kirliliğiyle ilgili fotoğraf sergisi gezildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.