Rize şenlige hazırlanıyor

Rize şenlige hazırlanıyor

1 Haziran Cumartesi akşamı Rize Yeni Şehir stadında yapılacak olan Türkçe olimpiyatları şölenine tüm Rize davetli

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11. düzenlenecek olan Dil ve Kültür Festivali, 1 Haziran’da Rize’de düzenlenecek. İlde yapılacak olan etkinliklere 25 ülkeden 90 öğrenci katılacak.

Rize Eğitimciler Derneği (REDER) Başkanı Ali Atasoy ve Şahika Eğitim Kurumları Genel Müdürü İlhami Dülgeroğlu, ildeki özel bir restoranda düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Türkçe Olimpiyatları Rize Tertip Komitesi adına burada konuşan Ali Atasoy, dünyanın farklı coğrafyalarında birçok Türk okulunun bulunduğuna dikkat çekerek, “Türkçe Olimpiyatları, bu okullara Anadolu’nun bağrından koparak giden ve hiç bilmedikleri diyarlardaki çocuklara ışık olmak için görev yapan genç öğretmenlerimizin vesile olduğu büyük bir organizasyondur.” dedi.

2003 yılında 17 ülkeden 62 öğrencinin katılımıyla ilki yapılan olimpiyatların her geçen yıl ülke ve katılımcı sayısını artırdığını söyleyen Atasoy, “1-16 Haziran tarihleri arasında 140 ülkeden 2 bin finalist öğrenci, ‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla 55 il ve 99 salonda 11. kez bizlerin karşısına çıkacak. Değişik kıtalardan dili, dini, rengi farklı 2 bin Türkçe sevdalısı öğrenciler şarkı, şiir, dil bilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek.” diye konuştu.

RİZE’YE 25 ÜLKEDEN 90 ÖĞRENCİ GELİYOR

Atasoy, TÜRKÇEDER ve REDER arasında yapılan protokol çerçevesinde olimpiyat etkinliklerinin ikinci kez Rize’de yapılacağını hatırlatarak, şöyle dedi: “Misafir öğrencilerimiz 31 Mayıs Cuma günü saat 09.00’da ilimize intikal edecek. İyidere köprüsünde karşılanacak olan öğrencilerimiz daha sonra konvoy eşliğinde kalacakları otele yerleştirilecek, valilik, belediye, üniversite, Çaykur, il merkezi, Ardeşen, Pazar ve Çayeli ilçelerine ziyaretler yapacak.  1 Haziran Cumartesi günü Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda saat 20:30’da bu heyecanı bir kez daha yaşayacağız. Etkinliğimize Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı’da teşrif edecek. Diğer yöreler ve bizim yöremize ait türkü, şarkı, şiir, halk oyunlarıyla karşımıza çıkacak Türkçe çocuklarının bu etkinliğine tüm halkımız davetlidir. Etkinlik ücretsizdir.”

Öte yandan, 25 ülkeden 90 öğrencinin yer alacağı etkinliklere katılacak olan ülkeler şöyle: “ABD, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Endonezya, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Madagaskar, Makedonya, Malavi, Moğolistan, Moritanya, Tanzanya, Tataristan, Tayland, Tunus, Yemen, Zambia, Irak, Demokratik Kongo”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.