Rize Tabloda Neden Yüksek Sorusuna Vali Çeber Cevap Verdi.

Rize Tabloda Neden Yüksek Sorusuna Vali Çeber Cevap Verdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan koronavirüs tablosun Türkiye 4'üncüsü olan Rize de vaka sayılarının neden yükseldiğini Vali Kemal Çeber açıkladı. Çeber, Çay sezonu için il dışından 30 bin kişi geldiğini belirtti.

Türkiye'nin 8-14 Mayıs tarihleri arasındaki illere göre her 100 bin kişide görülen vaka sayısı tablosun da 3'üncü sırada yer alan Rize'de vaka artışının sebebi Rize Valisi Kemal Çeber açıkladı. Geçtiğimiz günlerde açılan yaş sezonu ile birlikte il dışından çok sayıda vatandaşın yüksek riskli illerden memleketlerine geldiğini dile getiren  Vali Çeber, "Şuanda İstanbul başta olmak üzere hastalığın yoğunluğu olan illerden  30 bine yakın hemşerimizin Rize'ye geldiği ve gelmekte olduğunu biliyoruz. Eğer ki biz çay faaliyetlerimizi pandemi kurallarına uygun yürütmezsek yeniden sıkıntılı sürece girebiliriz. Ben hemşerilerimizden söylenen kurallara çok hassas davranıp uymalarını rica ediyorum" dedi. 

TRAFİK YOĞUNLUĞUN SEBEBİ 

  Kısıtlama sonrası caddelerde ve sokaklarda insan trafiğinin artmasının çay hasadı için alışveriş olduğunu ifade den Vali Çeber, " Çay sezonumuz başladı. Hemşerilerimiz büyük oranda geldi. Özellikle kısıtlama bitiminden sonra şehirde ki trafiğin yoğunluğu da gördünüz. Nedir bu trafiğin yoğunluğu denildiğinde. Onun cevabı Çay için gelen hemşerilerimizin kısıtlamalardan sonra bahçeye inmeden önceki alışverişlerinin yoğunluğuydu. Biz kamu kurumları anlamında bu çay dönemini çok özel gözlemliyoruz. Talimatlarımızı sürekli iletiyoruz. Bu sene iş hemşerilerimizin kendi özenin de bitiyor. hemşerilerimize güveniyoruz" diye konuştu. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.