RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI ŞABAN AZİZ KARAMEHMETOĞLU ; OLMAZSA OLMAZIMIZ: SAMSUN – SARP DEMİRYOLUDUR

RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI ŞABAN AZİZ KARAMEHMETOĞLU ; OLMAZSA OLMAZIMIZ: SAMSUN – SARP DEMİRYOLUDUR

Doğu ve Batı Karadeniz’de tek ses olarak Samsun – Sarp Demiryolunun dillendirildiğini belirten Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, bu proje bölgemiz için ‘olmazsa olmaz’ olduğunu söyledi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Doğu ve Batı Karadeniz Ticaret ve Sanayi Odaları bölgenin dinamikleriyle birlikte Samsun – Sarp Demiryolunun güçlü bir şekilde dillendirildiğini söyleyerek, “Artık hep bir ağızdan bu konuda elimizden geldiğince dillendiriyor gündemde tutuyoruz.

Bu proje bizim ilimizde yapılacak İyidere Lojistik Limana güç katacak. Ülkemize bakıldığında demiryolu olmayan tek bölge bizim bölgemizdir. Bunun için diğer bölgedeki dinamiklerle beraber konunun takipçisiyiz. Sadece biz değil geçtiğimiz günlerde Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği bu konuda basın toplantısı yaparak açıklamalarda bulundu. Bu demiryolu uluslararası niteliği olan bir demiryolu olacak. Bu yol sadece ülkemize değil buradan Gürcistan, Azerbaycan ve Çin’e ulaşabileceğiz. Bu projeyi birlik beraberlik içerisinde hayata geçireceğimize inanıyorum” dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.