Rize Tuncer Abisini Kaybetti

Rize Tuncer Abisini Kaybetti

Rize çok önemli bir değerini daha kaybetti. Uzun yıllardır farklı görevlerde Rize’ye hizmet eden Tuncer Ergüven, çok sevdiği memleketi için bir çalışma yapmak adına Aydın’a giderken Denizli’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

14 Nisan 1944 tarihinde Fındıklı ilçesinde Dünya’ya gelen Tuncer Ergüven ömrünün tamamını toplumsal çalışmalar üzerine ayırdı. Genç yaşta devlet otoritesi ile tanışan Tuncer Ergüven toplumsal kalkınma düşüncesine her zaman hizmet etmeyi önemsedi.
1981-1983 yılları arasında Çayeli İlçesinde Belediye Başkanı olarak görev yapan Tuncer Ergüven 1992-1995 yılları arasında Çaykur Genel Müdürü olarak görev yaptı. Aynı yıllarda Çaykur Rizespor kulübünün de başkanlığını yürüten Tuncer Ergüven bilgi ve donanımı ile girdiği her ortamda sevildi ve saygı duyuldu.
Rize’ye ilişkin bir çok konuda genel otorite olarak değerlendirilen Tuncer Ergüven disiplinli yapısı ve üst düzey özgüveni sayesinde, zor şartlarda bir çok önemli çalışmayı hayata geçirmeyi başardı. Son yıllarda kısa sureli Demokrat Parti il başkanlığı görevi dışında resmi görev almayan Tuncer Ergüven yaptığı araştırmalarla topluma katkı sağlamayı sürdürdü.

Tarım alanında özel çalışmalar yapan Tuncer Ergüven bölgemizde tarımın gelişmesine de önemli katkılar sağladı. Çay tarımı üzerinde tam bir otorite olan Tuncer Ergüven likapa, kivi ve onlarca tarım ürününün bölgemizde yetiştirilmeye başlamasına öncülük yaptı.
Televizyonumuzun çok değerli bir parçası olan Tuncer Ergüven Tarım sektörüne ilişkin danışmanlığımızı gönüllü olarak uzun yıllar sürdürdü. Toplumsal önemi olan bütün konularda canlı yayınlarda kamuoyunu bilgilendiren Tuncer Ergüven Çay Tv Haber sitesinde de yazılarıyla yer aldı. Tuncer abimizin tarih ve siyasi konularda da çok önemli araştırmaları vardı.

Tuncer Ergüven’i kimi zaman bir panelde, kimi zaman bir sempozyumda kimi zamanda bir televizyon programında gördük. Yaptığı çalışmaların büyük bölümü toplumsal anlam taşımaktaydı. Son yıllarda gelenek haline getirdiğimiz likapa bahçesi buluşması da çok keyifli sohbetlere konu oluyordu. Rize’de yüzlerce kişinin örnek aldığı likapa bahçesi Tuncer Ergüven’in en büyük tutkusundan biri olmuştu. Likapa ağaçları büyüdükçe mutlu oluyor, verim arttıkça yeni bir fidan büyüsün diye eşini dostunu hatırlıyordu.
Rize’nin Tuncer Abisi çok sevdiği memleketi için bir çalışmaya giderken geçirdiği trafik kazasında vefat etti. Şimdi ise bütün çalışmaları öksüz kaldı. Likapa bahçeside köşe yazıları da. fakat Tuncer Ergüven 68 yıllık ömrüne çok büyük başarılar sığdırdığı gibi geniş bir kitlenin sevgi ve saygısını kazanmayı başardı.  Mekanın cennet olsun Tuncer abi












Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.