RİZE VALİLİĞİ BÜNYESİNDE YAPILAN ETKİNLİKLERLE "TÜRK MUTFAĞI HAFTASI" 81 İLİMİZDE VE BÜYÜKELÇİLİKLERİMİZ/BAŞKONSOLOSLUKLARIMIZ BÜNYESİNDE YAPILAN ETKİNLİKLERLE DE YURT DIŞINDA KUTLANDI

RİZE VALİLİĞİ BÜNYESİNDE YAPILAN ETKİNLİKLERLE "TÜRK MUTFAĞI HAFTASI" 81 İLİMİZDE VE BÜYÜKELÇİLİKLERİMİZ/BAŞKONSOLOSLUKLARIMIZ BÜNYESİNDE YAPILAN ETKİNLİKLERLE DE YURT DIŞINDA KUTLANDI

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 21-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında

Rize Valiliği bünyelerinde yapılan etkinliklerle "Türk Mutfağı Haftası" 81 İlimizde ve Büyükelçiliklerimiz/Başkonsolosluklarımız bünyesinde yapılan etkinliklerle de yurt dışında kutlanıyor.

turk-mutfagi-haftasi-rize-etkinligi-1.jpeg
Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikaye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşıyor. Zengin gastronomi kültürünü Türk Mutfağı Haftası kapsamında, ikinci kez Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtacak olan Türkiye, bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri, kadim Türk Mutfağı’nın eşsiz reçeteleriyle tanıştırıyor. Binyıllardan beri sıfır atık felsefesiyle tencerelerin kaynadığı; bir çok özelliğiyle sürdürülebilir olan Türk Mutfağı’nın lezzetleri herkesi büyülüyor.

turk-mutfagi-haftasi-rize-etkinligi-12.jpeg
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında yurt içinde ve yurt dışında Türk Mutfağı’nın eşsiz örnekleri sunulurken; Rize Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonuyla paydaş kurum/kuruluş ve turizm sektörü katkılarıyla Rize’de düzenlenecek programda Rize’nin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri tanıtılacak. Çay hasadının başladığı bugünlerde etkinlik kapsamında elle çay yapımı, çay demleme sunumu ve çay çeşitlerinin tanıtımı ve tadımı programda yer alacak. 

turk-mutfagi-haftasi-rize-etkinligi-13.jpeg
Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle 25 Mayıs 2023 Perşembe günü Rize Çay Çarşısı’nda düzenlenecek etkinliğe tüm halkımız davetlidir.

turk-mutfagi-haftasi-rize-etkinligi-14.jpeg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.