Rize Valiliği Sporu Ve Sporcuyu Önemsiyor. Türkiye’nin Farklı İllerinden 10 Bin Sporcu Rize’ye Geldi

RİZE VALİLİĞİ GENÇ YETENEKLERİN SPORA TEŞVİK EDİLMESİ AMACIYLA ÇEŞİTLİ PROJELERE ÖNCÜLÜK YAPIYOR. RİZE VALİSİ İHSAN SELİM BAYDAŞ, RİZE’NİN SPOR ŞEHRİ OLMASI İÇİN GENÇLERE ÖN AYAK OLUYOR. MAYIS AYI İÇERİSİNDE 10 BİN SPORCU RİZE’YE GELDİ

Rize Valiliği genç yeteneklerin spora teşvik edilmesi amacıyla çeşitli projelere öncülük yapıyor. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize’nin spor şehri olması için gençlere ön ayak oluyor. Mayıs ayı içerisinde Türkiye Badminton Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Kano federasyonu, Türkiye Satranç Federasyonu Türkiye finallerini Rize’de yaptı. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu da finalini Rize’de yapacak. Bu organizasyonlarla birlikte Türkiye genelinden tam 10 bin sporcu Rize’ye geldi. Valiliğin bu önemli girişimi sporun yanında şehrin turizmine de ciddi katkı sağlayacak. Ayrıca bu tür organizasyonlar Rize Valiliği tarafından yıl boyunca devam edecek.


13 YAŞ ALTI TÜRKİYE BADMİNTON ŞAMPİYONASI NEFES KESTİ
Türkiye Badminton Federasyonu'nun Rize’de düzenlediği 13 yaş altı Türkiye Badminton Şampiyonası sona erdi.
Yeni Şehir Spor Salonu'nda 8-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılan şampiyonası nefes kesti.  Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk Rize’de Badminton’u Türkiye'nin üssü haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Değişik illerden gelen 600'e yakın sporcunun katıldığı 13 yaş altı Türkiye Badminton Şampiyonası, final müsabakaları ile sona erdi.


INTERCITY RAFTİNG 2024 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YARIŞLARI TAMAMLANDI
İntercity Rafting Türkiye Şampiyonası Yarışları da 17-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında Rize’nin Ardeşen İlçesinde yapıldı.
Rize Valiliği ve Rize Belediyesinin destekleriyle 14 İlden 27 kulüp ve 300 sporcunun katılımıyla Fırtına deresinde gerçekleştirilen “Rafting Türkiye Şampiyonası” müsabakaları heyecanlı anlara sahne oldu. 17 il, 27 kulüpten 300 sporcunun madalya mücadelesi verdiği yarışlarda kategorilerinde dereceye giren sporculara madalyaları verildi.


TÜRKİYE OKUL SPORLARI SANTRANÇ ŞAMPİYONASI SONA ERDİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde Santranç Federasyonunun ana sponsoru Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla düzenlenen Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası sona erdi. Rize’de 13-17 Mayıs tarihlerinde 5 gün ve 6 tur boyunca devam eden, şampiyonada kazanan okullar da belli oldu. Rize temsilcisi Ersoy Ustaoğlu, ödül töreninde hazır bulundu.


6. TÜRKİYE AKIL VE ZEKA OYUNLARI TURNUVASI FİNAL YAPACAK
Bu yıl altıncısı düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Finalleri 24-25-26 Mayıs’ta Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak.
Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu arasında yapılan turnuvaya 81 ilden toplamda 10 öğrenci katılıyor. “Kaybedeni Olmayan Turnuva” sloganı ile gerçekleştirilen turnuvada dereceye girenler ödüllendirilecek.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.