Rize Valisi Başarılı Öğrencileri Altınla Ödüllendirdi

Rize Valisi Başarılı Öğrencileri Altınla Ödüllendirdi

Rize Valisi Nurullah Çakır YGS sınavı sonucu Türkiye genelinde ilk 5 bine giren 12 öğrenci ile Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın işbirliğinde düzenlenen ‘Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri’ yarışmasında bölge birinciliği elde eden öğrencileri Makamında kabul etti.

Makamında kabul ettiği başarılı öğrencileri yarım ve çeyrek altınla ödüllendiren Vali Çakır yaptığı konuşmada “Sizlerin bu başarıyı elde etmenizde büyük emekleri olan başta anne ve babalarınızı kutluyorum. Ayrıca ilköğretimden bu güne gelinceye kadar bu başarınıza katkı sağlayan öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. YGS sınavı sonuçlarına göre Rize’nin Türkiye sıralamasında almış olduğu yeri yeterli bulmamız mümkün değil. Rize’de ki başarı düzeyini daha üst noktalara çıkartmamız için hepimize düşen görevler var. Bunu hep birlikte değerlendirip yeni metotlar geliştirmeliyiz. Başarının ölçülmesinde tek bir açıdan bakılarak, sınavlarda elde edilen netlerle değerlendirilmesini de doğru bulmuyorum. Sizlerden aynı başarıyı bir sonraki sınav olan LGS’de de bekliyorum” dedi.
Vali Çakır, başarılı öğrencileri ve öğretmenlerini kutlayarak, “Sizlerin nezdinde YGS sınavında başarılı olan bütün öğrencileri de tebrik ediyorum” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın işbirliğinde düzenlenen ‘Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri’ yarışması kapsamında, 19-24 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek finallere; Biyoloji dalında Özel Kopuzlar ve Şahika Lisesi öğrencilerinden Hande Yeni ve Serra Semiz “Doğal Antimikrobiyal Maddeler İçeren Çevre Dostu Yenilebilir Protein Film” projesi ile, uygulamalı fizik dalında Fen Lisesi öğrencilerinden Şenol Kayacı ve Fikri Arıcı “Bacada Bitmesin Yolculuğum” projesi ile ve fizik dalında Ardeşen Anadolu Teknik Lisesi (METEM) öğrencilerinden Mutluhan Göral ve Önder Topaloğlu “Araçlarda Oto Çocuk/Bebek Koltuğuna Dönüşebilen Koltuğun Tasarımı” projesi ile katılmaya hak kazandı.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.