Rize Valisi Baydaş'tan Sağlık Çalışanlarına Ziyaret: "Şiddete Karşı Birlikteyiz" Ziyareti

Rize Valisi Baydaş'tan Sağlık Çalışanlarına Ziyaret: "Şiddete Karşı Birlikteyiz" Ziyareti

RİZE VALİSİ İHSAN SELİM BAYDAŞ , BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ METİN , RTEÜ REKTÖRÜ YUSUF YILMAZ VE SAĞLIK İL MÜDÜRÜ MUSTAFA TEPE , SAĞLIKÇILARA BIÇAKLA SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNAN VATANDAŞIN ARDINDAN DESTEK ZİYARETİNDE BULUNDULAR

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tehdit ve hakarete uğrayan sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

Ziyarete Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe de katıldı. Baydaş, sağlık çalışanlarına "Geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Vali Baydaş, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık raporu almak için hastaneye gelen bir vatandaşın, raporun istediği gibi olmaması nedeniyle ilgili sağlık personeline karşı saldırgan bir tutum içerisine girdiğini belirtti. Baydaş, “Gerekli müdahale önce hastane personeli tarafından yapılmış, ardından kolluk birimleri tarafından gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece de tutuklanmıştır” dedi.

Vali Baydaş, hiçbir kamu görevlisinin yaptığı kamu görevi nedeniyle şiddete maruz kalmaması gerektiğini vurgulayarak, "Yaşanmasını istemediğimiz bir hadisedir. Ziyaretimizde hem ilgili hekim arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik hem de fiziken alınması gereken tedbirlerle ilgili konuları değerlendirdik. Kamu görevlileri ve sağlık görevlileri açısından şiddet kabul edilebilir bir mesele değildir. Kanun ve hukuk da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermektedir. Biz de şehrin yöneticileri olarak bu konuda tavrımızı ifade ediyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ise görevini iyi şekilde yapan sağlık çalışanlarına karşı bıçakla tehdit gibi vahim bir olayla karşılaştıklarını belirterek, "Bu tür olaylar karşısında sessiz kalmak yerine bir araya gelerek sağlık çalışanlarımıza destek olmalıyız. Onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bu tür saldırıların son bulması için toplum olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.