RİZE VALİSİ  KEMAL ÇEBER : AZİZ MİLLETİMİZİN YENİDEN DİRİLİŞİNİN SİMGESİ OLAN ŞAN VE ŞEREF DESTANLARIYLA DOLU CUMHURİYETİMİZİN 99. YILINI KUTLAMANIN COŞKUSU VE MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ DEDİ

RİZE VALİSİ KEMAL ÇEBER : AZİZ MİLLETİMİZİN YENİDEN DİRİLİŞİNİN SİMGESİ OLAN ŞAN VE ŞEREF DESTANLARIYLA DOLU CUMHURİYETİMİZİN 99. YILINI KUTLAMANIN COŞKUSU VE MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ DEDİ

Vali Kemal Çeber’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama MesajıAziz Milletimizin yeniden dirilişinin simgesi olan şan ve şeref destanlarıyla dolu Cumhuriyetimizin 99. yılını kutlamanın coşkusu ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Cumhuriyet; bir Milletin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur.

Tarihimizden aldığımız azim, cesaret ve vakarla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne, bölünmez vatan toprakları üzerinde, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında, bu ülkenin fertleri olarak, bu güzel vatanı ve bağımsızlığımızı daima muhafaza etmek, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için el ve gönül birliği halinde çalışmalıyız.

Sevgili Gençler;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz’ diyerek bu görevi gençliğe emanet etmiştir. Bu emaneti korumak ve görevi yerine getirmek için bilgili ve güçlü olmak zorundasınız. Tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı iyi bilmek durumundasınız. Hem milli hem de evrensel kültürü öğrenmelisiniz. Ülkenize ve Milletinize karşı sorumluluklarını bilen, kendisini yenileyen, geliştiren gençliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Size güveniyoruz, size inanıyoruz ve umut ediyoruz ülkemizin hedefleri doğrultusunda yapılan çalışmalarda bayrağı siz devralacak ve ülkemizin geleceğini sizler aydınlatacaksınız. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Rizeli Hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en samimi duygularımla tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ahirete irtihal eden tüm kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.

 

Kemal ÇEBER

Rize Valisi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.