Rize Valisi Kemal  Çeber Çay Çarşısında İncelemelerde Bulundu

Rize Valisi Kemal Çeber Çay Çarşısında İncelemelerde Bulundu

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Merkezde yapımı devam eden çay çarşısını ziyaret ederek projenin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ziyarette projenin son durumuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya; Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, DOKAP Başkan Yardımcısı Kemal Bilgin ve yüklenici firma yetkilileri katıldı. Çay çarşısıyla ilgili bir sunum yapılarak projenin durumuyla hakkında bilgi verildi.

Rize'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olacağı belirtilen çay çarşısın çayın başkenti Rize için önemli bir sembol olacağı ifade edildi. Rize'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağı düşünülen proje, içerisinde ki çayın serüvenin anlatıldığı sinema salonu, çay evleri, satış reyonları ile birlikte Rize bezi, bakır işlemeciliği, yöresel yemekler gibi yerlerle bir sosyal yaşam alanı niteliği taşıyacağı vurgulandı.

Türk Çayını daha etkin bir şekilde tanıtacak olan projeyle tüketici gruplarına farklı özellik ve kalite normlarında yer alan çay ürünlerini tadımı ve satışı yapılarak ilimizde üretilen çayın tanıtımı aktif bir şekilde gerçekleştirilecek.

vali-cay-carsisi-1.jpg

vali-cay-carsisi-12.jpeg

vali-cay-carsisi-13.jpeg

vali-cay-carsisi-14.jpeg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.