Rize Valisi Kemal Çeber Hamsi Festivalinde  Vatandaşlara Hamsi Pişirip İkram Etti

Rize Valisi Kemal Çeber Hamsi Festivalinde Vatandaşlara Hamsi Pişirip İkram Etti

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediyesi tarafından bu sene 6’ncısı düzenlenen hamsi festivaline katılarak yurttaşlara hamsi pişirip ikram etti.

Rize Belediyesi tarafından Rize sahil dolgu alanında bu sene 6’ncısı organize edilen hamsi festivalinde 2,5 ton hamsi, Ekrem Orhon Turizm Otelcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mutfak bölümünde görevli 2 öğretmen, 16 öğrenci ve belediye personeli tarafından pişirilerek yurttaşlara ikram edildi.

Yoğun ilginin olduğu festivalde Vali Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Rahmi Metin de ızgaranın başına geçerek pişirdikleri hamsileri yurttaşlara ikram etti. 2,5 ton hamsi yaklaşık 2 saatte tüketildi.  Festivalde helva ve çay ikramı da yapıldı.

Festival kapsamında, hamsi kullanılarak hazırlanan 132 çeşit yemek yurttaşlara sunuldu.

rize-vali-hamsi-1.jpg

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yapmış olduğu açıklamada hamsinin Rize için adeta yaşam tarzı olduğunu belirterek, “2,5 ton hamsiyi arkadaşlar üç günde ayıkladılar, ellerine sağlık. Pandemi sebebiyle geniş bir alanda hijyene dikkat ederek 9 ayrı hamsi noktası oluşturduk. Ayrıca hamsinin 132 çeşit yemekte kullanılabileceğini gösterdik. Turizm Otelcilik Okulu öğrencilerimiz ve üst düzey aşçıların eliyle çok değişik hamsi yemekleri yapıldı, insanların beğenisine sunduk. Güzel bir ortam oldu. " dedi.

rize-vali-hamsi-12.jpg

Rize Valisi Kemal Çeber, yapmış olduğu konuşmada; Karadeniz mutfağında balığın önemli bir yeri olduğunu ancak hamsinin bütün balıklardan ayrı tutulduğunu belirterek, “Bizim için balık denince akla hamsi gelir. Hamsinin hem kültürümüz de hem de damak tadımızda değişik bir yeri vardır. 132 yemekte kullanmış olduğumuz hamsi bizler için yaşam tarzıdir. Pandemi sebebiyle böyle organizasyonları özlemiştik. Bugünde hamsi festivalinde kıymetli hemşerilerimizle bir araya gelmekten mutluluk duyduk. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eder, hemşerilerime afiyetler dilerim” dedi.

Farklı etkinliklere yer verilen festivalde yerel sanatçılarda sahne aldı.

rize-vali-hamsi-13.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.